Jön a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben

Á.K. | 2024. Szeptember 27.
Az idei listára azon személyek - kórházigazgatók, orvosok, szakértők, egészségpolitikusok - kerülnek, akik a legnagyobb hatással bírnak a magánegészségügyre.

Idén is érkezik a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány, benne azon személyek – kórházigazgatók, orvosok, szakértők, egészségpolitikusok – listájával, akik a legnagyobb hatással bírnak a szektorra. A 30 fős lista publikálása mellett a kiadvány idén is megvizsgálja a szektor legégetőbb kérdéseit: hogyan képesek a páciensek megfizetni a magánellátást; hogyan kezeli a magánegészségügy a krónikus munkaerőhiányt. A Top30 kiadvány idei kiemelt témája a lézeres látásjavító műtétek helyzete.

Lengyel Lívia (Fotó: Erdős Juci)

Lengyel Lívia egészségügyi közgazdász, a Top30 kiadvány főszerkesztője kiemelte: „A magazin szakmai tartalmaira adott elismerő visszajelzések évről-évre megerősítenek bennünket abban, hogy a top 30-as lista összeállítása mellett, körbe kell járnunk a magánegészségügy legforróbb témáit is. Idén ez a finanszírozás, az egészségügyi munkaerőhiány helyzete, valamint a lézeres látásjavító műtétek.

A kiadvány megjelenése kapcsán kiderült, hogy a kutatások szerint, a magyar lakosság 50 százaléka még mindig zsebből fizeti a magánellátást. A további költések 14 százaléka az egészségpénztárból, körülbelül 12 százaléka pedig biztosítási vagy munkáltatói finanszírozásból történik. A nagyobb összegű beavatkozásokat – évről évre növekvő mértékben – hitelből finanszírozzák a betegek. A tavalyi évben ez az arány elérte a 8 százalékot. 

Exit mobile version