Egészség

Budapesten ápolják a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatóját

A kórházigazgatót a nyírségi intenzívről szállították Budapestre.

A budapesti Korányi kórházban kezelik Adorján Gusztávot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatóját – írja a 444.

Úgy tudni, hogy az igazgatót előbb a nyíregyházi kórház intenzív osztályon kezelték, majd kedden szállították Budapestre.

Koronavírus kórház

Budapest, 2020. május 5. Védõfelszerelést viselõ ápolók egy beteget látnak el a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. május 5-én (Fotó:  MTI/Balogh Zoltán)

Az intézmény csak a főigazgató betegségének tényét erősítette meg, azt, hogy hol kezelik, illetve milyen súlyos az állapota, nem árulták el. A kontaktkutatás a járványügyi szabályok szerint megtörtént, Adorján közvetlen munkatársai között ismert koronavírus-fertőzött jelenleg nincs. A főigazgató felépülése alatt feladatait az intézmény orvosigazgatója, főigazgató-helyettese látja el.

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top