Egészség

Orvosai szerint Donald Trump már tünetmentes

Az amerikai elnököt múlt hét végén három napig kórházban ápolták koronavírus-fertőzés miatt, a Fehér Ház orvosa szerint láza és semmilyen egyéb tünete sincs.

Az MTI szerint Donald Trump az elmúlt 24 órában tünetmentes volt, és négy nap óta folyamatosan láztalan. A vizsgálatok tanúsága szerint a vérében kimutathatók a Covid-19 antitestjei, állapota stabil.

donald trump az ovális irodában

Donald Trump az ovális irodában (Fotó: Profimedia)

Donald Trumpnál és Melania Trumpnál előző csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, az elnököt pénteken a bethesdai Walter Reed katonai kórházba szállították. Az első napon kétszer is szüksége volt oxigénre, de ezt az információt csak vasárnap hozták nyilvánosságra. Az elnök több gyógyszert, köztük egy kísérleti antitest-készítményt és Remdesivirt kapott.

Trump folyamatosan dolgozott az utóbbi napokban, az elnöki hivatal egyik elkülönített részében. Azóta több Fehér Házi alkalmazottról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

Eközben USA a közelgő elnökválasztással van elfoglalva: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top