Életmód

Tombol a koronavírus-járvány a Fehér Házban

Karanténban van az amerikai katonai vezetés nagy része is.

Koronavírusos lett a Fehér Ház egy további munkatársa, Stephen Miller tanácsadó – jelentette be kedden Kayleigh McEnany, az amerikai elnök szóvivője. A tájékoztatás szerint Miller már öt napja önkéntes karanténban dolgozott, amikor bebizonyosodott, hogy megfertőződött.

„A tanácsadó jól van – mondta a szóvivő a Fox News televíziónak. – Nyilvánvaló, hogy járvány tört ki a Fehér Házban.”

McEnany ugyanakkor védelmébe vette a Fehér Ház járvány elleni védekezését. Az USA 45. elnöke, a koronavírussal szintén fertőzött Donald Trump elnök a keddi vizsgálatok szerint jobban van.

Karanténban van viszont az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők jó része is. Ezt Jonathan Hoffman, az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon szóvivője jelentette be kedden este.

A koronavírus járvány elérte a Fehér Házat

A koronavírus-fertőzött Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház egyik erkélyén (Fotó: Getty Images)

A tárca közlése szerint Charles W. Ray admirálisnak, az amerikai parti őrség parancsnokhelyettesének vírustesztje pozitív lett, és ezért mindenki, aki kapcsolatba került vele, karanténba vonult. A parti őrség közleménye szerint az admirálisnak enyhe tünetei vannak.

Karanténban van Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, a helyettese, John Hyten tábornok, és önkéntes karanténba vonultak a szárazföldi haderő, a haditengerészet és a légierő parancsnokai is. Ugyancsak elkülönítette magát Paul Nakasone, a kiberparancsnokság vezetője.

Hoffman szerint nem tudni, hogy a parti őrség helyettes parancsnoka hol fertőződhetett meg. Kedden valamennyi, már karanténba vonult katonai vezetőn elvégezték a koronavírustesztet, de eddig mindegyik negatív lett, és senkin nem is jelentkeztek a fertőzés tünetei.

A legfelsőbb katonai vezetők körében eddig senki nem fertőződött meg, jóllehet az amerikai aktív és tartalékos haderőnél eddig több mint 47 ezer katonánál diagnosztizálták a vírusfertőzést, 625 katona kórházi kezelésre is szorult, és nyolcan belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top