Egészség

Kicsúszott a koronavírus terjedése a magyar hatóságok kezei közül

Az elvégzett koronavírusteszteken belül immár 14 százalékot tesz ki a pozitív tesztek aránya. A WHO szerint ha ez a szám 5 százalék fölé ugrik, akkor a hatóságok elvesztették a kontrollt a járvány terjedése fölött.

Nálunk a mutató utoljára szeptember 10-én volt öt százalékon, ami azt jelenti, hogy a kontrollt a hatóságok már hetekkel ezelőtt elveszítették – derül ki a portfolio.hu cikkéből.

Covid-19 teszt (fotó: Pixabay)

Covid-19 teszt (Fotó: Pixabay)

Az elmúlt 24 órában alig több mint 6400 tesztet végeztek, a tegnapinál kevesebb mintavételt csak szeptember 22-én láthattunk. Mint az látszik, az elvégzett tesztek számának 7 napos mozgóátlaga az előző két hétben folyamatosan csökkent – azaz egyre kevesebbet tesztelünk. Szomorú adat, hogy az elvégzett tesztek 14 százaléka pozitív lett, ugyanis minél magasabb ez a szám, annál jobban elveszítették a hatóságok a járvány terjedése feletti kontrollt. Az elmúlt hetekben a tesztek pozitivitási aránya fokozatosan nőtt.

További híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top