Egészség

Az időjárás is befolyásolhatja, mikor tetőzik a koronavírus-járvány

A szakemberek november elejére várják a járvány tetőzését, de ezt még befolyásolhatja az, hogy mennyire tartjuk be a közösségi távolságtartás szabályait, valamint az is, milyen lesz az időjárás.

A koronavírus-járvány második leghalálosabb hetén vagyunk túl: 86-an haltak meg a vírus következtében, és ennél csak csak tavasszal, áprilisban volt rosszabb a helyzet, amikor az egyik héten 90-en haltak meg. Ugyan a fertőzések száma hosszabb ideje stabilan ezer környékén alakul, de a TV2 Tényeknek nyilatkozó Rusvai Miklós virológus szerint ebből azért nem szabad számottevő következtetéseket levonni, mert a tesztek száma nem növekszik. Sokkal jobban árulkodik a járvány elszabadulásáról az, hogy hányan kerülnek kórházba, hányan kerülnek lélegeztetőgépre és hányan hunynak el a betegség következtében.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Jelenleg nagyjából 700 embert ápolnak itthon koronavírus-fertőzéssel kórházban, lélegeztetőgépen pedig közel ötvenen vannak. A szennyvízadatok szerint ez hamarosan növekedni fog, és Rusvai szerint leginkább azt kell elkerülnünk, hogy ez a növekedés robbanásszerű legyen. A járvány a mostani adatok szerint valószínűleg november elején tetőzik, de ezt még befolyásolhatja az, hogyan alakul addig az időjárás, ahogy az is, hogy a magyarok mennyire tartják be a közösségi távolságtartás szabályait.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top