nlc.hu
Aktuális

A Facebook törölte Trump koronavírusos posztját

A Facebook törölte Donald Trump koronavírusról értekező posztját

A koronavírussal kezelt Donald Trump bagatellizálni próbálta a Covid-19-et, lépett a Facebook és a Twitter.
Donald Trump

Hétfőn visszatért a Fehér Házba a koronavírussal kezelt Donald Trump, és bár korábban azt mondta, tanult abból, hogy megfertőződött, ennek nem sok jelét mutatja.

Csupán három nap kórházi tartózkodás után az elnök a Fehér Házban levette a maszkot, holott még fertőző. Most pedig a közösségi oldalain fejtette ki a vírusról vallott nézeteit, amit sem a Facebook, sem a Twitter nem hagyott annyiban.

Donald Trump azt írta, hogy Amerika megtanult együtt élni az influenzával, ahogy most megtanulnak a koronavírussal is, ami a populációban sokkal kevésbé halálos.

A Facebook törölte a posztot arra hivatkozva, hogy az valótlan állításokat tartalmaz a Covid-19 veszélyességével kapcsolatban. A Twitter ugyan nem távolította el a bejegyzést, de el van rejtve egy figyelmeztetés mögé, amely szerint a poszt félrevezető és potenciálisan ártalmas információkat tartalmaz a koronavírusról.

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan mekkora a halálozási rátája a Covid-19-nek, de úgy gondolják, lényegesen magasabb, mint az influenzáé, a Johns Hopkins Egyetem szerint akár a 10-szerese is lehet.

(24.hu)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Sarah Silbiger)

Még több cikk a koronavírusos Donald Trumpról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top