Életmód

Aggasztó volt a koronavírusos Trump állapota

Őszintén beszélt az amerikai elnök állapotáról a kabinetfőnöke.

Az orvosokat is komolyan aggasztotta Donald Trump egészségi állapota, miután koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították – árulta el Mark Meadows, az amerikai elnök kabinetfőnöke.

Trump

Donald Trump úton a kórház felé – Fotó: MTI/EPA/Pool/Sarah Silbiger

Mint elmondta, az orvosok “nagyon aggódtak” a 74 éves elnökért, miután leesett a véroxigénszintje. “Tegnap (péntek) reggel óta hihetetlenül sokat javult (az állapota). Tegnap reggel komolyan aggódtunk (…) mert láza volt, és gyorsan süllyedt a szaturáció” – vallotta be Meadows. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet egy pillanatra sem volt olyan komoly, hogy a hivatali teendők átadása szóba került volna. Ez a kockázat nem állt fenn – hangsúlyozta a kabinetfőnök.

Ellentétes nyilatkozatok az elnökről

Mark Meadows azután nyilatkozott, hogy több amerikai média is idézett egy “bennfentest a Fehér Házból”, aki szerint “az elmúlt 24 órában nagyon aggasztó volt” a koronavírusos elnök egészségi állapota, és aki szerint “a következő 48 óra döntő lesz a kezelés (sikeressége) szempontjából”. Ez a nyilatkozat ellentétes volt azzal, amit Trump orvosa, Sean Conley mondott, aki csütörtök éjjel úgy nyilatkozott, az elnök és felesége, Melania jól vannak.

Videóban is megmutatta magát a vírusos Trump

Mint arról beszámoltunk, Donald Trumpot péntek délután szállították be a Washington melletti Walter Reed katonai kórházba. Az elnök orvosa úgy nyilatkozott, Trumpnak már nincs láza, és nem kap oxigént. Az elnök maga is kiállt a nyilvánosság elé, egy videóban elmondta, hogy “sokkal jobban” érzi magát.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top