nlc.hu
Egészség

Donald Trump és Melania Trump koronavírusos

Donald Trump és Melania Trump elkapta a koronavírust

Donald Trump amerikai elnöknek és feleségének, Melania Trumpnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezt maga az elnök jelentette be.
Donald és Melania Trump

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Donald Trumpnak és feleségének, Melania Trumpnak. Ezt az amerikai elnök közölte a Twitterén helyi idő szerint hajnali egy óra előtt.

A 74 éves Donald Trump azt írta:

„Ma este a first lady és az én Covid-tesztem pozitív lett. Azonnal megkezdjük a karantént és a kezelést. EGYÜTT túlleszünk rajta!”

Trump bejelentése annyiban nem volt váratlan, hogy csütörtökön éjszaka kiderült: egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezért – akkor még óvintézkedésként – az amerikai elnök és 50 éves felesége karanténba vonult, amíg nem érkeznek meg a teszteredményeik. 

Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandba, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

„Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karanténfolyamatot!” – írta korábban Trump a Twitteren.

Az elnök előzőleg arról számolt be, hogy ő és felesége is sok időt tölt a korábban a Fehér Ház kommunikációs igazgatójaként dolgozó Hicksszel.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

Donald Trump és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top