Egészség

Trump már nem szedi a koronavírus ellen hatástalan hidroxi-klorokint

Úgy tűnik, a Donald Trump által a koronavírus megelőzésére szedett gyógyszer körüli botrány meghozta a hatását, és az amerikai elnököt is jobb belátásra bírta. Trump ugyanis már nem szedi a hidroxi-klorokint.
Trump már nem szedi a koronavírus ellen hatástalannak nyilvánított szert, a hidroxi-klorokint

Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint – ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy tévéinterjúban. Az Egyesült Államok elnöke az amerikai Sinclair televíziónak azt is elmondta: semmi baja nem lett az erősen megkérdőjelezett hatékonyságú gyógyszertől.

A némileg botrányos eset előzménye, hogy Trump május 18-án vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy néhány hete hidroxi-klorokint szed, hogy enyhébb tünetei legyenek, ha esetleg elkapná a koronavírust. Erre kiderült, hogy többek között az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) sem tanácsolja a szert esetleges súlyos mellékhatásai miatt a Covid-19 kezelésére.

A malária és a súlyos autoimmun betegségek, mint például a reumatoid artritisz vagy a lupusz kezelésére adott hidroxi-klorokinről, és Trump kapcsolatáról a szerrel ebben a cikkünkben írtunk korábban részletesen.

(via MTI)

Nem ez Donald Trump első “különös” koronavírus elleni elnöki ügye: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top