Egészség

Donald Trumpnak elgurult a gyógyszere, UV-vel világítana a koronavírusos betegek testébe

Az amerikai elnök olyat mondott egy sajtótájékoztatón, hogy azóta is minden értelmes ember az állkapcsát keresi a padlón.

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump eddig sem a csillogó intellektusáról volt híres: ugyebár ő az az amerikai elnök, aki puszta szemmel nézett bele a napfogyatkozásba, annak ellenére, hogy minden szakember első dolga ettől óva inteni az embereket. Trumpot azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy beálljon a sorba, ha neki egyszer véleménye van (márpedig az van neki), ahhoz – az előző példánál maradva – vakulásig ragaszkodik.

A 45. amerikai elnök legutóbb a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján mondott zavarba ejtő dolgokat: a 24.hu értesülései szerint Trump az esemény egy pontján megkérdezte a stábját, hogy lehetséges volna-e injekció formájában fertőtlenítőszert juttatni a koronavírusos betegek szervezetébe, mivel a vegyszer „egy perc alatt kiüti” a kórokozót. 

Donald Trump a fertőtlenítő beinjekciózását tanácsolta a koronavírus ellen

Donald Trump tanácsait inkább ne fogadja meg senki! (Fotó: Getty Images)

Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a vírus közvetlen napfény vagy ultraibolya sugárzás hatására elpusztul, ezért hatékony módszer lehetne, ha bőrön keresztül vagy valamilyen más módon a napfényt bejuttatnák az emberi testbe. 

Érdemes megnézni a Fehér Ház koronavírussal kapcsolatos fellépését koordináló dr. Deborah Birx valós idejű reakcióját, ahogy a sajtótájékoztatón elhangoznak az amerikai elnök szavai. 

Azóta számtalan orvos, egészségügyi szervezet és politikus is figyelmeztette az amerikaiakat, hogy ne injekciózzanak fertőtlenítőszert vagy hipót a testükbe. 

További híreink az Egyesült Államokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top