Aktuális

Nem április tréfa: vonattal akart nekihajtani a kórházhajónak egy vasutas

Meghökkentő magyarázatot adott egy amerikai vasutas, aki mozdonyával túlfutott a vágányon.

A koronavírus miatt Los Angeles kikötőjébe vezényelték a USNS Mercy nevű kórházhajót. A gigantikus úszó egészségügyi létesítményhez hasonló USNS Comfort eközben a kontinens keleti partján, New Yorkban teljesít szolgálatot, ahová a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően is vezényelték. Utóbbi hajó érkezését hatalmas érdeklődés övezte, olyannyira, hogy a hatóságoknak fel kellett szólítania az embereket, hogy ne tömörüljenek a mólón, a hajót bámulva. 

Nem rajongott azonban a Los Angelesbe vezényelt hajó érkezéséért a 44 éves Eduardo Moreno mozdonyvezető, aki most kedden szándékosan túlfutott a vágányán, saját bevallása szerint azért, hogy minél közelebb férkőzhessen az amerikai haditengerészet járművéhez – írja a 444.hu

Vonattal akart nekihajtani a kórházhajónak

A USNS Mercy kórházhajó Los Angeles kikötőjében (Fotó: Getty Images)

A férfi nem hitt a hivatalos magyarázatnak, amely szerint a kórházhajót azért irányították az amerikai nagyvárosba, hogy annak fedélzetén tudják kezelni azokat a betegeket, akiket nem a koronavírus fertőzött meg. Moreno vallomása szerint „fel akarta nyitni” a többi ember szemét is. 

Természetesen a hajóban nem tudott kárt tenni, bár a mozdonnyal több kerítést is átszakított, a vonat végül 230 méterre állt meg a vízen horgonyzó hajótól.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top