Aktuális

2022-ig is érvényben maradhatnak az amerikai korlátozások

Közegészségügyi kutatók szerint rosszabb a helyzet, mint amit a Fehér Ház kommunikál.

Annak ellenére, hogy az amerikai szövetségi kormány várakozásai szerint már idén nyárra csillapodhat a koronavírus-járvány, a Harvard egyetem közegészségügyi tanszékének kutatói a Science tudományos folyóiratban közzétett jelentése szerint akár 2022-ig is hatályban maradhatnak a közösségi távolságtartás – social distancing – olyan átmeneti szabályai, mint az iskolabezárások vagy az otthonelhagyási tilalmak, korlátozások – írja az Index. Ez szembemegy a Fehér Ház optimista előrejelzéseivel.

A kutatók szerint az időszakos korlátozások ismételt bevezetésére egészen addig szükség lehet, ameddig nem fejlesztenek ki hatásos védőoltást a Covid-19 ellen, illetve, ameddig nem növelik jelentősen az intenzív osztályok ellátási kapacitását.

2022-ig is maradhatnak a koronavírus miatti korlátozások az Egyesült Államokban

New Yorkban lovasrendőrök is ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását (Fotó: Getty Images)

A szakértők szerint csupán egy bizonytalan tényező van az előrejelzésben: ha kiderülne, hogy a betegségen áteső emberek immunitást szereznek a koronavírus ellen, ez azonban jelenlegi ismereteink szerint nem egyértelmű.

Az amerikai vezetés, elsősorban Donald Trump elnök az elmúlt napokban-hetekben kemény kritikákat kapott a koronavírus-járvány kezelése miatt. Legutóbb hétfőn haragította magára a sajtó képviselőit, amikor személyeskedni kezdett Paula Reid riporterrel, a CBS tudósítójával.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top