Család

Három héten át rettegett koronavírusos fia életéért a kecskeméti anya

23 rettenetes nap áll a 66 éves Szilágyi Sándorné Erzsike mögött, mivel ennyi ideig kellett aggódnia, hogy fia, Janó szervezete legyőzi-e a koronavírust.

Erzsike sosem gondolta volna Janó évekkel ezelőtti frontális karambolja után, hogy még egyszer át kell élnie azt az aggódást, amit akkoriban érzett. A fia azonban pont Tirolban dolgozott főpincérként, ami az európai koronavírus-fertőzések gócpontjává vált. Március közepén jött haza, anyját azzal hívta fel, hogy rosszul érzi magát.

„Felajánlottam, hogy bevásárolok neki, de nem engedte. Még betegen is engem akart kímélni”

mesélte a Blikknek az asszony.

Képünk illusztráció (MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Képünk illusztráció (MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Másnap Janó már annyira rosszul volt, hogy felhívta a szeretteit, és még a végrendeletét is lediktálta. Az édesanyja ezután sírva könyörgött a diszpécsernek, hogy küldjön mentőt a fiához, aki így végül kórházba került. Három héten át mindennap egyszer, délelőtt tizenegy órakor érdeklődhetett telefonon a fia állapotáról, akinek a felgyógyulásáért gyakran imádkozott, és közben mindennap naplót vezetett arról, mi történt vele. Aztán minden jóra fordult, Janó láztalanná vált, és már haza is jöhetett, bár a karantén miatt továbbra sem találkozhatnak, de az erkélyen keresztül azért már láthatják egymást.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top