Egészség

Elmesélte tortúráját a koronavírusos magyar kutató

Kétoldali tüdőgyulladást kapott, mire kórházba jutott. Tesztelésre szólít fel.
koronavírus, kórház

„Időről-időre véres dolgokat köhögtem fel, sokszor voltam kába, és az átvirrasztott három éjszakán mindvégig négy gyermekem arca lebegett előttem, hogy haza kell mennem, fel kell őket nevelnem… A szervezetlenség és felkészületlenség miatt életem hajszálon múlott – mondta a Válasz Online-nak az MTA kutatója, Legeza Örs Lendület- és Humboldt-díjas fizikus.

A férfi koronavírusos, elmondása szerint semmilyen krónikus betegsége nincs, heti ötször sportol.

Legeza március 15-én lázasodott be, furán fájt a feje, de háziorvosa hiába rendelte meg neki a tesztelést – a kutató elmondta, hogy konferencián járt Ausztriában – a Nemzeti Népegészségügyi Központban nem adták meg neki, azt javasolták, maradjon otthon két hétig.

Egy héttel később végül lett teszt, kiderült, hogy koronavírusos. A teszt után kezdett kicsit jobban lenni, de egy nappal később éjjel nagyon rosszul lett, borzalmas fájdalma volt jobb oldalon, alig kapott levegőt, csak ülve tudott létezni.

Rosszulléte miatt bevitték a kórházba, de hazaküldték. Ülve virrasztotta át az éjszakát és miután már véreset köpött, újra fogadták a Szent László Kórházban. Kiderült, kétoldali súlyos tüdőgyulladása lett. Legeza erős fokozaton kapott oxigént, mára kicsit jobban van, az oxigénből is elég a kevesebb.

Legeza azt tanácsolja mindenkinek, foggal-körömmel ragaszkodjunk a teszteléshez. Ugyanis a kormányzati vonakodás egy ördögi körbe zárja a koronavírus-gyanús eseteket. A kutató szerint, ha beteg lesz valaki és nem tesztelik, akkor az alap egészségügyi ellátásban nem mehet vizsgálatokra a védőfelszerelések hiánya miatt, a kiemelt kórházakba pedig nem mehet, hiszen nem azonosított COVID-19-es beteg.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció/MTI)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top