Aktuális

Koronavírus: 12 új elhunyt, már 1579 hivatalos fertőzött Magyarországon

A 12 új halálos áldozattal már 132-re emelkedett hazánkban a koronavírus áldozatainak száma. A jó hír, hogy 192-en már gyógyultan távoztak a kórházakból.

Jelenleg 1579 hivatalos új típusú koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, tegnap óta 67 új fertőzöttet azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig 12-vel 132-re emelkedett. A fertőzöttek közül 212 a Pesti úti idősotthon lakói közül került ki, köztük az elhunytak száma már 13-ra nőtt.

Képünk illusztráció (MTI/EPA/Mark R. Cristino)

Képünk illusztráció (MTI/EPA/Mark R. Cristino)

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki csak teheti, mindenki maradjon otthon, továbbá tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top