Napsugár-tea

nlc | 2003. Október 14.
Õsz van, így a napot kevesebbet látni, gyakran felhõk mögé bújik a fénylõ korong. Fütyülj rá, ígyál inkább még egy csésze napsugár-teát.





Hozzávalók 2 adaghoz:


• 2 filter Pickwick Kamilla tea
• 2 darab szegfűszeg
• 3 db kardamom (el is maradhat)
• fél hámozatlan, szeletekre vágott alma
• 1 rúd fahéj
• méz vagy barna cukor az édesítéshez
• 2 dl forrásban levő víz + forró víz a felöntéshez


Elkészítés:

A két filtert forrázzuk le 2 dl vízzel és hagyjuk állni 5 percig. A szegfűszeget, a kardamomot, az almát és a fahéjat tegyük egy lábasba, öntsük fel a kamillateával, és forraljuk fel. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet. Vegyük kisebbre a hőt, és 5 percig hagyjuk a tűzön, majd öntsük át egy másik edénybe. Ismét hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le és töltsük át egy előmelegített teáskannába. Az almaszeleteket és a fahéjat öblítsük le, és tálaláskor osszuk szét a csészékbe. Mézzel vagy barnacukorral édesítsük ízlés szerint.

Exit mobile version