Hozzávalók 2 adaghoz:
2 filter Pickwick Kamilla tea
2 darab szegfűszeg
3 db kardamom (el is maradhat)
fél hámozatlan, szeletekre vágott alma
1 rúd fahéj
méz vagy barna cukor az édesítéshez
2 dl forrásban levő víz + forró víz a felöntéshez
Elkészítés:
A két filtert forrázzuk le 2 dl vízzel és hagyjuk állni 5 percig. A szegfűszeget, a kardamomot, az almát és a fahéjat tegyük egy lábasba, öntsük fel a kamillateával, és forraljuk fel. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet. Vegyük kisebbre a hőt, és 5 percig hagyjuk a tűzön, majd öntsük át egy másik edénybe. Ismét hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le és töltsük át egy előmelegített teáskannába. Az almaszeleteket és a fahéjat öblítsük le, és tálaláskor osszuk szét a csészékbe. Mézzel vagy barnacukorral édesítsük ízlés szerint.