Energetizáló italok – Isa konyhája

nlc | 2008. Április 28.
Innál valamit, ami felpörget, energiát, lendületet ad? Válassz receptjeink közül, attól függően, hogy erőre, mindent beindító nagy lökésre vágysz, vagy csak ki akarod váltani a mindennapi kávét valami egészségesebbel.

Ezen a héten két barátom ugyanazt a kérdést tette fel nekem: azon gondolkodtak, vajon mit iszom tavasszal, amikor még változékony az idő. Tudták, hogy a kávé, a forró csoki, az üdítők és a hideg gyümölcslevek hidegen hagynak, de azzal is tisztában voltak, hogy sokan jelent számomra a táplálkozás, és szeretem elkényeztetni magam. Ideje volt, hogy ők is túllépjenek a kávéautomaták imádatán, és ne szponzorálják több üdítőipari dolgozó vállalati kirándulását. Leírtam nekik hát néhány varázsital receptjét, amelyeket most veletek is megosztok. Ti pedig választhattok közülük, attól függően, hogy mire vágytok: erőre; egy mindent beindító nagy lökésre; valamire, ami elfeledteti a mindennapi kávét; vagy fel akarjátok tölteni szervezeteteket ásványi anyagokkal? Minden kívánságra van megoldás, ráadásul cukor és tejtermékek nélkül!

 

Erősítő:

Forró, fahéjas rizsital pirított-aprított dióval

Melegíts fel egy csészényi rizsitalt egy kislábosban, majd adj hozzá némi fahéjat.

 

Piríts diót (ne legyen égett!), majd aprítsd finoman.

Öntsd a fahéjas rizsitalt egy csészébe, majd add hozzá a diót.

A kész ital némi rizssziruppal édesíthető.

 

Lökést adó:

Forró almalé friss gyömbérrel és egy csipetnyi sóval

Vegyél organikus almalevet, és önts belőle egy csészényit egy kislábosba.

 

Adoj hozzá csipetnyi (tényleg csak csipetnyi!) sót, mert az kihozza majd az ital édességét.

Reszelj friss gyömbért, és a levét az ujjaidon átnyomva csurgasd a forró italba.

 

Kávé helyett:

Gabonakávé szójatejjel

A legtöbb boltban kapható gabonakávé, amely származhat árpából vagy akár babokból is.

 

Tégy egy nagy kanál őrleményt egy nagy bögrébe.

Öntsd fel forró vízzel, majd adj hozzá néhány csepp szójatejet.

 

Ásványi feltöltés

Sós ízű misoital

 

Vegyél a legközelebbi bioboltban némi misopasztát.

 

Egy teáskanálnyi pasztát tegyél egy nagy bögrébe.

Adj hozzá forró vizet, és addig keverd, amíg a miso csomómentes nem lesz.

Végezetül adj hozzá pár csepp friss citromlevet.

Isabel főzőiskolája

Tanulj meg egészséges, színes és ízletes ételeket készíteni Isa receptjei alapján!

Bűvészkedés ízekkel és gondolatokkal egy hatalmas és gyönyörű konyhalakásban.

www.inthekitchen.eu

 

Makrobiotika.lap.hu

Gyümölcslé.lap.hu

Tápanyag.lap.hu

Exit mobile version