3 tökéletes tavaszi trisztító recept

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Április 09.
Az egészséges életvitelhez a rendszeres méregtelenítés éppen úgy hozzátartozik, mint a testmozgás és a válogatott, minőségi ételek fogyasztása. Ehelyett azonban többnyire keveset mozgunk és tartósítószerekkel, adalékanyagokkal teletömött élelmiszereket vásárolunk.

 

Gombás jégcsapretek leves


Hozzávalók:

 

A jégcsapretket és a sárgarépa héját kapard le majd vágd fel vékony szeletekre.

A vizet forrald fel a shiitake gombákkal együtt és tedd bele a sárgarépát és a jégcsapretek is, és főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Add hozzá a reszelt gyömbért. A gombákat vedd ki és vágd fel csíkokra, majd tedd vissza a levesbe. Dobd bele a zöldségkockát, és egyszer forrald fel.

Tálaláskor megszórhatod karikára vágott újhagymával, vagy medvehagymával.

Csalános árparizottó


Hozzávalók:

Az árpát öblítsd le és háromszor annyi vízben főzd puhára.

A csalánt mosogató kesztyűben megfogva öblítsd le és vízforralóban felforrt vízzel önts le, a szárait vágd le, levelét aprítsd fel.

Az olajon pirítsd át a pár perc alatt a feldarabolt csalánleveleket. Add hozzá a megfőtt árpát és keverd össze.

Articsókakrém

 

 

Hozzávalók:

Az articsókákat tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Add hozzá a citromlevet, a fokhagymát, egy csipetnyit a zöldfűszerekből és főzd puhára. Ezután kevés olívaolaj hozzáadásával turmixold össze. Fűszerezd sóval, borssal.

Exit mobile version