Vasárnap csak lilát egyél!

nlc | 2012. Augusztus 12.
A fengsuj étkezés szerint az élelmiszerek színe hatással van az egészségünkre és a lelkiállapotunkra. A sárga segíti az emésztést, a piros serkenti a vérkeringést, a zöld a májra van jótékony hatással. Ráadásul ha megfelelő az élelmiszer színe, a fölösleges kilóktól is könnyebben szabadulhatunk meg.

Hétfő – narancssárga

Reggeli: sovány tehéntúró mangódarabkákkal vagy csemegekukoricával
Ebéd: füstölt pisztráng, reszelt sárgarépával, fokhagymával, valamint sáfránnyal ízesített sovány krémtúróval vagy krémsajttal
Vacsora: sütőtökpüré, főtt tojás, félkemény sajt
Napi desszert: kajszibarack

Kedd – piros

Reggeli: egy szelet málnadzsemmel vékonyan megkent kenyér, néhány szem eper
Ebéd: főtt marhahús vörösbabbal és paradicsomsalátával
Vacsora: piros húsú kaliforniai paprika párolva, vörös tonhal málnás tartármártással és cikóriasaláta
Napi desszert: cseresznye vagy mélyhűtött meggy

Szerda – zöld

Reggeli: natúr joghurt kividarabokkal
Ebéd: zöldfűszerekkel ízesített vegyes saláta spenótlevélből, avokádóból, uborkából, ananászból
Vacsora: párolt brokkoli és zöldborsó, hozzá kis darab zsírszegény sajt.
Desszert: néhány szilva vagy alma
Napi desszert: Két gombóc pisztáciafagylalt

Csütörtök – sárga

Reggeli: banánkarikákkal gazdagított sárga- vagy őszibarackos gyümölcsjoghurt
Ebéd: currys csirke bébikukoricából készített, reszelt parmezánsajttal megszórt salátával
Vacsora: párolt sáfrányos hal sárga húsú paprikával, endíviasalátával
Napi desszert: ananász

Péntek – rózsaszín

Reggeli: sovány joghurt friss vagy mirelit málnával, három darab diabetikus keksz
Ebéd: vöröslencse-saláta vöröshagymával, két vékony szelet sonkával
Vacsora: krémjoghurt cékladarabokkal és apró rákokkal
Napi desszert: hibiszkuszteában vagy málnás lében párolt körte

Szombat – fehér

Reggeli: tejberizs kókuszreszelékkel és édesítőszerrel
Ebéd: tintahaldarabok párolt karfiollal, kecskesajttal
Vacsora: friss, fehér spárga párolva, néhány szem dióval Napi desszert: két gombóc vaníliafagylalt körtedarabokkal

Vasárnap – lila

Reggeli: natúr joghurttal készített, habosított csokoládékrém aszalt szilvából készült kompóttal
Ebéd: véres hurka párolt lila káposztával vagy káposztasalátával
Vacsora: Egy szelet párolt borjúhús, sült padlizsánszeletekkel
Napi desszert: szőlő

  Az élelmiszerek színe és gyógyító hatása Narancsszínű ételek vitaminokban gazdagok, rengeteg béta-karotint tartalmaznak, amely bőrszépítő csodaszernek számít. A sárga színű ételek, a gyomor és a lép működésére hatnak előnyösen, serkentik az emésztést, jó közérzetet biztosítanak. Védik a szervezetet az UV sugaraktól A piros színű ételek serkentik a vérkeringést, és a bennük rejlő fenolsavnak köszönhetően gátolják a bőr öregedését.
A fehér színű ételek jótékony hatással vannak a bélműködésre, segítik az emésztést, s felszívják a savakat.
A zöld színű ételek, elősegítik a máj regenerálódását, valamint a vese működését.
A kék és lila ételek védenek a szívbetegségek ellen, serkentik a vérkeringést, a bennük lévő polofenol pedig jó hatással van az érrendszerre.

Csontsoványra fogyott az elhagyott szőkeség
Anya és lánya együtt fogyott 150 kilót
Alvásfogyókúra, a legkíméletesebb diéta

Exit mobile version