Hétfő – narancssárga
Reggeli: sovány tehéntúró mangódarabkákkal vagy csemegekukoricával
Ebéd: füstölt pisztráng, reszelt sárgarépával, fokhagymával, valamint sáfránnyal ízesített sovány krémtúróval vagy krémsajttal
Vacsora: sütőtökpüré, főtt tojás, félkemény sajt
Napi desszert: kajszibarack
Kedd – piros
Reggeli: egy szelet málnadzsemmel vékonyan megkent kenyér, néhány szem eper
Ebéd: főtt marhahús vörösbabbal és paradicsomsalátával
Vacsora: piros húsú kaliforniai paprika párolva, vörös tonhal málnás tartármártással és cikóriasaláta
Napi desszert: cseresznye vagy mélyhűtött meggy
Szerda – zöld
Reggeli: natúr joghurt kividarabokkal
Ebéd: zöldfűszerekkel ízesített vegyes saláta spenótlevélből, avokádóból, uborkából, ananászból
Vacsora: párolt brokkoli és zöldborsó, hozzá kis darab zsírszegény sajt.
Desszert: néhány szilva vagy alma
Napi desszert: Két gombóc pisztáciafagylalt
Csütörtök – sárga
Reggeli: banánkarikákkal gazdagított sárga- vagy őszibarackos gyümölcsjoghurt
Ebéd: currys csirke bébikukoricából készített, reszelt parmezánsajttal megszórt salátával
Vacsora: párolt sáfrányos hal sárga húsú paprikával, endíviasalátával
Napi desszert: ananász
Péntek – rózsaszín
Reggeli: sovány joghurt friss vagy mirelit málnával, három darab diabetikus keksz
Ebéd: vöröslencse-saláta vöröshagymával, két vékony szelet sonkával
Vacsora: krémjoghurt cékladarabokkal és apró rákokkal
Napi desszert: hibiszkuszteában vagy málnás lében párolt körte
Szombat – fehér
Reggeli: tejberizs kókuszreszelékkel és édesítőszerrel
Ebéd: tintahaldarabok párolt karfiollal, kecskesajttal
Vacsora: friss, fehér spárga párolva, néhány szem dióval Napi desszert: két gombóc vaníliafagylalt körtedarabokkal
Vasárnap – lila
Reggeli: natúr joghurttal készített, habosított csokoládékrém aszalt szilvából készült kompóttal
Ebéd: véres hurka párolt lila káposztával vagy káposztasalátával
Vacsora: Egy szelet párolt borjúhús, sült padlizsánszeletekkel
Napi desszert: szőlő
Az élelmiszerek színe és gyógyító hatása Narancsszínű ételek vitaminokban gazdagok, rengeteg béta-karotint tartalmaznak, amely bőrszépítő csodaszernek számít. A sárga színű ételek, a gyomor és a lép működésére hatnak előnyösen, serkentik az emésztést, jó közérzetet biztosítanak. Védik a szervezetet az UV sugaraktól A piros színű ételek serkentik a vérkeringést, és a bennük rejlő fenolsavnak köszönhetően gátolják a bőr öregedését. A fehér színű ételek jótékony hatással vannak a bélműködésre, segítik az emésztést, s felszívják a savakat. A zöld színű ételek, elősegítik a máj regenerálódását, valamint a vese működését. A kék és lila ételek védenek a szívbetegségek ellen, serkentik a vérkeringést, a bennük lévő polofenol pedig jó hatással van az érrendszerre. |
Csontsoványra fogyott az elhagyott szőkeség
Anya és lánya együtt fogyott 150 kilót
Alvásfogyókúra, a legkíméletesebb diéta