Elsőként jutott fel egy kutya a Mount Everest alaptáboráig

nlc | 2013. November 14.
Hihetetlen, ami Rúpiával történt! Egyik pillanatban még az indiai nyomornegyedben küzdött a túlélésért, a következőben pedig már a világ legmagasabb hegyén hempergett a hóban.

A kölyköt egy szeméttelepen szedte össze mostani gazdája, aki magával vitte őt Nepálba, a Mount Everestre. Joanne Lefson szerint a Rupee (Rúpia) névre hallgató állat az első kutya, amely feljutott a Csomolungma 5364 méter magasan fekvő alaptáborába.

Rúpia korábban Leh hegyi városban élt szeméthegyek között, jobb füléből hiányzik egy darab. Már kis híján elpusztult, amikor rátaláltak. A nő magához vette, és fehérjediétával talpra állította a 11 hónapos kölyköt. Miután a kutya korábbi testsúlyának kétszeresére hízott, és az állatorvos is rábólintott, a sportember magával vitte Rúpiát élete legnagyobb kalandjára a Himalája jeges csúcsai közé.

Forrás: nydailynews.com

A furcsa pár október 14-én vágott neki Luklából a roskatag hidakon, csúszós hegyi ösvényeken vezető útnak, amelyet sárlavinák nehezítettek. „Először azt gondoltam, néha majd nekem kell őt cipelnem. Ehelyett ő ment elöl, és vitt magával” – mesélte Joanne Lefson. Rúpiát még a hideg sem gyötörte meg, sőt élvezte a havat, evett belőle és hempergett benne.

A kutya és gazdája azóta visszatért Lefson hazájába, sokkal melegebb időjárási körülmények közé. Lehet, hogy már el is kezdték az alapozást egy következő expedícióra?

Exit mobile version