Hummusz: gyerekbarát nassolnivaló 10 perc alatt

nlc | 2015. Április 12.
A hummuszt nagyon könnyű otthon elkészíteni, és sokkal olcsóbb is, mint megvenni a pici kis porciókat, amit boltban árulnak. Tápláló, egészséges, nassolásra, és vendégvárásra is tökéletes.

Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.

Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt. Az ő szuper fontos feladata a robotgép tetejét tartani – nem kell, de ettől érzi jól magát. Amint kész van már tömi is magába kanálszámra. Ne kérdezd meg, miért, de nem tudja megunni!

Elkészítési idő 10 perc. 

Hozzávalók (nasinak kb. 4 személyre):

1 csicseriborsó konzerv,
1 kk. római kömény,
2 ek. citromlé,
2 gerezd fokhagyma,
4-6 ek. olívaolaj,
2 ek. víz,
csipet só.

Mindent bele a robotgépbe, aztán addig járatni, míg meg vagy elégedve az állagával. Van, aki darabosan szereti, én majdnem teljesen simán, hogy könnyen tudjam szendvicsekhez is felhasználni.

Legtipikusabb tálalási mód: meglocsolni olívaolajjal és megszórni egy kis piros paprikával. Ha pikánsabban szereted, akkor csiliolajat is tehetsz hozzá.

Különböző variációkat is készíthetsz belőle, részletek a Főzni jó blogon!

 

Exit mobile version