Lehet salátákba használni, szendvicsekre kenni vaj helyett, pita kenyérrel enni, zöldségeket vagy grisinit mártogatni bele, millió különböző módon ízesíteni.
Nem mellékesen a kis 2 évesem annyira imádja, hogy kiköveteli a készítésben való részvételt. Az ő szuper fontos feladata a robotgép tetejét tartani – nem kell, de ettől érzi jól magát. Amint kész van már tömi is magába kanálszámra. Ne kérdezd meg, miért, de nem tudja megunni!
Elkészítési idő 10 perc.
Hozzávalók (nasinak kb. 4 személyre):
1 csicseriborsó konzerv,
1 kk. római kömény,
2 ek. citromlé,
2 gerezd fokhagyma,
4-6 ek. olívaolaj,
2 ek. víz,
csipet só.
Mindent bele a robotgépbe, aztán addig járatni, míg meg vagy elégedve az állagával. Van, aki darabosan szereti, én majdnem teljesen simán, hogy könnyen tudjam szendvicsekhez is felhasználni.
Legtipikusabb tálalási mód: meglocsolni olívaolajjal és megszórni egy kis piros paprikával. Ha pikánsabban szereted, akkor csiliolajat is tehetsz hozzá.
Különböző variációkat is készíthetsz belőle, részletek a Főzni jó blogon!