Szerencsére akad néhány zöldségféle, amivel úgy lakhatunk jól, hogy kifejezetten kevés szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, és az étkezéssel nem ugrasztjuk meg a vércukorszintünket.
Spenót. Ezerféle módon elkészíthető, ráadásul tele van folsavval, béta-karotinnal és K-vitaminnal.
Paradicsom. A cukorbetegek egy tuti választása. Nemcsak nyersen, de püréként, mártásként is remek. Szuper vitaminforrás, a színét adó likopin pedig nagyszerű antioxidáns.
Brokkoli. A-, C- és K-vitaminban, illetve rostokban gazdag. A párolt brokkoli bármilyen köretet kivált, és akármennyit lehet belőle enni.
Uborka. Gyakorlatilag vízből és ásványi anyagokból meg vitaminokból áll, szóval ez biztosan nem ugrasztja meg a vércukorszinted, nyugodtan telepakolhatod vele a tányérod.
Káposzta. Ásványi anyagokban, rostokban és vitaminban gazdag, télen pedig az egyik legkönnyebben elérhető zöldségféle, amit nagyon sokféle módon lehet elkészíteni.
Forrás: everydayhealth.com