Banki kedvezmények – spórolhatsz a pénzügyeiden, ha szemfüles vagy

nlc | 2016. Március 30.
A bankok is versenyeznek az ügyfelek kegyeiért, akárcsak az élelmiszerláncok, és ők is hetente változó akciós kínálattal igyekeznek magukhoz csábítani a "vevőket". Ahogy egy jó háziasszony rengeteget tud spórolni a konyhapénzen azzal, ha okosan válogat az akciók között, úgy a banki szolgáltatásokon is sok pénzt megfoghatunk, ha előzetesen tájékozódunk, és megkeressük a nekünk legkedvezőbbet.

 

A szórólapon öles betűkkel hirdetett pénteki karajakció és a bankok időről időre feltűnő kedvezményei között nincs is olyan nagy különbség: mindkettő arra szolgál, hogy magához édesgesse a vevőt. Az okos vásárló él is az ilyen akciós lehetőségekkel, jelentős pénzeket takarít meg azzal, hogy kihasználja a kedvezményeket. Lássuk, milyen területeken tudnak a bankok vonzó ajánlatokat tenni, mik azok az akciók, amikre érdemes odafigyelnünk!

Kamatok és hiteldíjak

A legfeltűnőbb helyen a hitelek díját és a betétek kamatait reklámozzák a pénzintézetek. Nem véletlenül, hiszen ezek a legfontosabb a számok egy leendő ügyfélnek, és ezért a leggyakrabban itt vannak akciók és kedvező ajánlatok. Ráadásul ezeket könnyű összehasonlítani is. Bank választása előtt feltétlenül vesd össze egymással őket!

Számlanyitási kedvezmények

Ezen a területen is számos jó ajánlat jöhet ki egy akció során: például sok bank ingyenes számlanyitással, a számlavezetési díj hosszabb-rövidebb ideig tartó elengedésével csábít, de sok ügyfélnek például az is vonzó ajánlat, hogy egyes számláknál nem kell a nyitáskor kötelezően pénzt elhelyezni a számlán. Hogy melyik kedvezmény jelenti neked a legtöbb megtakarítást és melyik a legelőnyösebb a te élethelyzetedben, azt már neked kell eldöntened!

Törlesztési türelem

Hitelre időről időre bárkinek szüksége lehet, és ilyenkor nem csupán az lehet fajsúlyos kérdés, hogy mekkora kamatot kell utána fizetni, hanem az is, hogy mennyire türelmes a bank, ha a csúszunk a törlesztéssel. Ha úgy látod, hogy nálad előfordulhatnak kisebb-nagyobb késések, akkor mindenképpen előnyös neked egy olyan akció, ahol hosszabb türelmi időt biztosít a bank a törlesztése – ez még olyan áron is megérheti, hogy az ajánlatokhoz némileg magasabb THM tartozik.

Gyors hitelbírálat

Ha hamar kell pénz – például személyi kölcsönre van szükséged rövid időn belül egy halaszthatatlan kiadás miatt, akkor a bank gyorsasága a legfontosabb kritérium. Személyi kölcsönök esetében nem ritka, hogy némelyik pénzintézet már 2 napon belül a kezedbe adja a pénzt elfogadható kamatok és feltételek mellett – ennél persze van még gyorsabb ügyintézés is, de azért általában súlyos THM-mel kell fizetni. Mindenképpen érdemes körbejárnod több pénzintézet ajánlatát, és tájékozódnod, hogy ki tudja neked a leghamarabb, a legkevesebb adminisztrációs teherrel és kamattal megadni a kívánt összeget.

Még több pénz az NLCafén: 

Exit mobile version