Ismerjétek meg Mariannt, aki bármikor leteker egy jávorszarvast!

Jámbor Eszter | 2016. Október 17.
Holló Mariann imád biciklizni, és azon kívül, hogy simán felteker a Kékesre, kitalálta, hogy "állatokat biciklizik". Olvassátok el a cikket, megmagyarázom!

Évek óta bringázom, és régóta rögzítem GPS-szel a megtett útvonalaimat. Innen az ötlet, mi lenne, ha GPS-szel rajzolnék különböző figurákat a városra, ahol lakom. Viszonylag kis városban tekerem le ezeket az alakzatokat, a figurák hossza 6 és 13 km között van” – mesélte Holló Mariann az NLCafénak.

Mariann és a bringája

“Tavaly számítógéppel megterveztem az első leendő GPS-figurát, egy elefántot. Ez több napon át alakult, finomodott, majd a Google Earth program segítségével utcaszintű nézetben virtuálisan is lepróbáltam, merre kell majd mennem. Biztonságból írok magamnak egy itinert a főbb kanyarodási pontokról és utcákról, mivel menet közben nem látom a térképet. Miután teljesen felkészültem, egy bringás GPS segítségével nekivágok a »rajzolásnak«” – mondta el Mariann, hogyan tervezi meg az állatfigurákat.

Az elefánt volt az első

“A valóságban természetesen minden sokkal nehezebb, mint a tervasztalon, és rengeteg a buktató. Ugye forgalomban megy az ember, tehát figyelni kell az autókra, a gyalogosokra, de nem utolsósorban az »alkotásra« is. Sokszor direkt derékszögben kell kanyarodnom, hogy jól kiadja a formát, néha meg árkon-bokron le kell vágnom a kanyarokat.”

“Előfordult olyan eset, hogy meg kellett várnom a helyi buszjáratot, hogy felvegye utasait, mert ha kikerülöm, egy oda nem illő kanyar lett volna az »tevém« fején. A múltkor elnéztem egy utcát, ahol be kellett volna fordulnom, mert ott éppen a házat szigetelték és levették róla az utcatáblát meg a házszámot.”

“Megtörtént az is, hogy kisváros révén elfogytak az utcák, de egy földúton sikerült befejezni a »sárkányom« lábát. Néha útlezárásokba és térkövezésekbe botlom, vagy éppen át kell mennem a kórház vagy egy iskola területén. Volt olyan is, hogy egy korábban jónak ítélt útvonal egy vaskapuban végződött, így kicsit át kellett alakítani a »kengurum« hátát, vagy épp egy baleset miatt hiúsult meg az alkotásom. Most egy kutyát szeretnék lebiciklizni, de még várnom kell vele, mert az útvonal egy szakaszán útlezárások vannak.”

Exit mobile version