Ezért kell leállnod az avokádóval. Most.

nlc | 2016. November 09.
Tudjuk, hogy finom, és tudjuk, hogy egészséges, de a mexikói erdőirtások már elképesztő méreteket öltenek.

A superfoodon csüngő, egészségtudatos világ avokádófogyasztásának növekedésével a mexikói erdők borzasztó léptékű pusztulása folytatódik. A mexikói Michoacan állam a világ avokádóexportjának 80%-át termeli ki, ami azt jelenti, hogy az ottani erdők durván 40%-át kiirtották az avokádóültetvények kedvéért.

A legális ültetvények mellett rengeteg az illegális föld, ahol még több erdős részt tarolnak le a népszerű gyümölcs kedvéért. A kutatók szerint 2000 és 2010 között 690 hektárral nőtt az avokádó termesztésére használt földterület. 

 

Az erdők pusztulásával párhuzamosan szintén problémát jelent, hogy az avokádó termesztéséhez rengeteg víz kell, ami a környék növényzetétől vonja el a nedvességet, arról nem is beszélve, hogy a termőföldek közelében élők között egyre több betegség terjed az avokádóhoz használatos kemikáliák miatt.

Amíg a kereslet határozza meg a kínálatot, az őrült avokádótermesztés nem áll meg – fogyasztóként annyit tehetünk, (azon túl, hogy visszaveszünk a mindennapos avokádófogyasztásból), hogy igyekszünk ellenőrizni, olyan területről érkezett-e az avokádó, ahol nem okoz környezeti károkat.

Independent

Exit mobile version