2016 édes kutyái, akiknek aranyból van a szívük

nlc | 2016. December 26.
Titeket melyik kutyás történet hat meg a legjobban?

“Leonban az a különleges, hogy kan kutya, ám olyan anyai ösztönökkel megáldott, amelyek igen szembetűnőek. Ráadásul szórakoztatja is a kölyköket, ami szintén rendkívüli” – mondta Janette Wurms állatgondozó, Leon gazdája. Janette két, egy hónapos bengáli tigriskölyköt vitt haza, miután a németországi szafari parkban, ahol a nő dolgozik, anyjuk nem volt hajlandó foglalkozni velük.

Bo 18 éves gazdája már hónapok óta nem lakik otthon, a kutya ennek ellenére mindennap az ablakban állva várja őt haza. Carly Dunn, a 18 éves georgiai egyetemista az év elején költözött egy másik városba, hogy megkezdhesse egyetemi tanulmányait. Elárulta, a költözés számára kétszeresen is nehéz volt: nemcsak imádott szüleitől, de hűséges, négylábú barátjától, Bótól is el kellett köszönnie.

 

Clay Luthy korábban harcolt Afganisztánban és Irakban is, viszont kénytelen volt leszerelni, mióta mindkét térde súlyosan megsérült. A férfinak 5 térdműtéten kellett átesnie, nemrégiben pedig bal térde olyan rémes állapotba került, hogy kénytelen volt otthagyni ezermester állását, és még egy segítőkutyát is rendeltek mellé, aki segít neki, ha cserbenhagynák lábai.

A megoldást végül a Lowe’s barkácsáruház szolgáltatta, hajlandó volt alkalmazásba venni a veteránt és négylábú barátját is. Azt mondani sem kell, hogy az üzlet vásárlói imádják a szőrös munkatársat, és bár Charlotte élvezi új munkakörét, elsősorban persze Clay segítője marad, minden percben óvja gazdája lépteit.

Egy terápiás kutya teljes karácsonyi pompában, feldíszített akkumulátoros kisautóban ülve szórta az ünnepi szeretetet egy kaliforniai kórházban. Idén már semmi nem lehet karácsonyibb, mint a Sancho névre keresztelt kutya, aki ünnepi jelmezbe bújva, karácsonyi díszekkel teleaggatott kisautóban furikázva képviselte a karácsonyi szellemet.Sancho egyébként terápiás kutyaként “dolgozik” a kaliforniai San Gabriel Valley Medical Centerben, és bár így az év minden napján jobb kedvre deríti az ott ápoltakat, az ünnepekre azért még ő is ráerősített kicsit, így:

“A feleségemnek az tűnt fel, hogy Teddy mintha megbolondult volna, fel-alá rohangál a lakásban, és egyfolytában ugat” – nyilatkozta Riley édesapja a BBC-nek, majd hozzátette, a baleset azért történhetett, mert a szárító be volt programozva, hogy egy bizonyos időpontban automatikusan induljon el. Csakhogy a bújócskázó ötéves, Riley épp ezt a helyet választotta magának rejtekhelyéül, így amikor a gép elindult, senki sem tudta, hogy veszélyben van – a család négylábú kedvencét, Teddyt leszámítva. Riley édesanyja elmondta, épp a nappalit porszívózta, mikor feltűnt neki az egyébként békés és nyugodt kutya szokatlan viselkedése.

 

 

Exit mobile version