A Greenpeace környezetvédő szervezet felmérésében résztvevők 45 százaléka azt állította, az utóbbi időben kevesebb húst eszik azért, hogy ezzel is védje a környezetet, és küzdjön a klímaváltozás ellen. Az arány a német nők körében még magasabb.
A megkérdezettek további 33 százaléka úgy nyilatkozott, valószínűleg megfontolja, hogy kevesebb húst egyen, és a válaszadók mindössze egyetlen százaléka mondta azt, nem változtat étkezési szokásain.
Minden tíz válaszadóból kilencen azt szeretnék, ha a húsok csomagolásán feltüntetnék, milyen körülmények között tartották, nevelték az állatokat.
A Greenpeace a felmérést nem ok nélkül készítette. Azért kampányolnak, hogy a hústermékeket három kategóriába sorolják, és mindenképpen tüntessék fel, milyen körülmények között tartották az állatot. A Németországban kapható tojások dobozán már vannak ilyen típusú jelölések.