5 dolog, amit a boldog emberek minden nap csinálnak

nlc | 2017. Február 27.
Igenis tehetünk azért, hogy boldognak érezzük magunkat – ezek a szokások például nagyon sokat segíthetnek!

1. Felállítanak egy célt

Ez lehet egész kicsi dolog, sőt akár több apróság is, a lényeg, hogy struktúrát adjunk vele a napunknak. Mit szeretnénk elérni, mik azok a kis lépések, amiket megtehetünk, hogy a hosszú távú terveink is haladjanak?

2. És nem felejtenek el hálát adni

A nap végén ugyanilyen fontos, hogy értékeljük a napot, lehetőleg egy pozitív szemüvegen keresztül. Gondoljunk azokra, amik jók voltak, amikért hálásak vagyunk, és akár hangosan mondjuk ki ki, vagy írjuk le ezeket. Ez a szokás elképesztő erővel képes boldogságra programozni az agyat.

3. Legalább 20 percet a szabadban töltenek

Nagyon fontos, hogy még egy sűrű munkanapon is lecsillapodjunk kicsit, tegyünk egy sétát a szabadban, feltöltődjünk kicsit a természetben. A növények között töltött idő tudományosan bizonyítottan áldásos hatással van az egészségünkre.

 

4. Magukat teszik az első helyre

És ez nem összekeverendő az önzőséggel! Egyszerűen tudják, hogy semmi nem fontosabb az egészségünknél, annál, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Biztosan várhat még 5 percet az az e-mail, amíg kényelmesen befejezed a délutáni kávédat – garancia a stresszmentesebb életre!

5. Sok vizet isznak

A dehidratáció nem csak hosszú távon károsíthatja szervezetünket, de aktuális közérzetünkre is hatással lehet: ha nem iszunk eleget, például kimondottan fáradtnak, megviseltnek érezhetjük magunkat. A boldogság napi 2,5 liter víznél kezdődik!

 

PureWow

Exit mobile version