Pofozzák és rugdossák őket – így képzik ki a kínai testőrnőket

K.G. | 2017. Március 17.
Egyre több a gazdag nő Kínában, ők pedig érthető módon jobban szeretik a testőrnőket maguk mellett, már csak azért is, mert ezzel megelőzhetik az olyan kínos kérdéseket, mint hogy milyen kapcsolat fűzi őket a mellettük lépdelő nagydarab fickóhoz.

A kereslet pedig kínálatot teremt, úgyhogy a testőrképzők gomba módra nőnek Kínában, csakhogy a sztereotípiákkal ellentétben nemcsak férfiakkal, hanem fiatal nőkkel is dolgoznak. A testőrképzés kifejezetten kemény  feladat, mégis azok a fiatal nők, akik nem születtek gazdag családba, alávetik magukat, ettől remélve, hogy jobb fizetést kapnak majd a gazdag megrendelőktől, mint amennyi a hagyományos női munkák során várna rájuk. 

A leszorítás és fojtogatás számos technikáját megismerik a kiképzés alatt.

Kínában a női testőrök keresettebbek, mint a férfiak, még akkor is, ha első pillantásra úgy tűnik, hogy törékenységük miatt nem tudják úgy felvenni a harcot, ha épp arra van szükség. Viszont a nőket könnyebb elrejteni a gazdagok a környezetében: eljátszhatják, hogy titkárnők, bejárónők, bébiszitterek…

Épp ezért a testőrnők többet is keresnek, mint a férfiak – több mint 100 dollárt egy nap –, csak azért, mert nőként sokkal több szerepet el tudnak játszani.

Egyre emelkedik a gazdag nők száma Kínában, ők pedig érthető módon jobban szeretik a testőrnőket maguk mellett, már csak azért is, mert ezzel megelőzhetik az olyan kínos kérdéseket, mint hogy milyen kapcsolat fűzi őket a mellettük lépdelő nagydarab fickóhoz. Így nem kell magyarázkodniuk, hiszen csak női társaságban vannak.

A kínai milliárdosok 30 százaléka nő, akik abban különböznek például a férfi milliárdosoktól, hogy sokkal gyakrabban fogadnak fel külön a gyerekeik mellé is testőrt.

A tökéletes fojtást is meg kell tanulni valahogy.

A női milliárdosok sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségi kiképzésre, mint a férfiak, ezért leginkább a pekingi testőrképzőkből választják ki testőreiket.

Ezek a vékony hölgyek rendkívül sérülékenynek tűnnek, még a szél is elfújná őket, gondolhatnánk magunkban. Pedig megtévesztő a látszat, ugyanis a tanulók 80 százaléka katona volt, kemény fából faragták mindegyiküket.

Az óra végén a nők kimerültek, de erejük teljében vannak.

Ezek a nők mindenre képesek és elszántak a végletekig, hogy megvédjék magukat és megbízóikat. A kemény kiképzés része az is, hogy beletanulnak a színészmesterségbe, hogy hitelesen alakíthassák az álcájukat.

Mentálisan és fizikailag a határaikat feszegetik a kiképzés alatt. Általában egy kiképzés 8 hónapig tart, ami bőven elég ahhoz, hogy minden tanuló átlépje a saját korlátait. Itt nincs helye a nyafogásnak, ha nem tudnak teljesíteni egy feladatot, mehetnek haza. Pedig ezek a feladatok még a katonáknak és az atlétáknak is kifejezetten megterhelőek.

A kiképzők elsődleges feladata az, hogy megtanítsák a lányokat a túlélésre.

Mert meghalni csak egyszer lehet. A harcművészeti tanrendben persze ezen kívül még számtalan feladat várja a nőket: különböző harci technikák, súlyemelés, felderítés, állóképesség mesteri szintre fejlesztése. Közben pedig tökéletesen ki kell ismerniük magukat az üzleti etikett és idegen nyelvek világában, hogy profi eszkorttá is váljanak.

Az állóképesség fejlesztését szolgálja a pofozás technikája is, aminek során a nők a kiképzőjüktől rengeteg pofont kapnak. És még nem is ez a legsokkolóbb technika, némelyik közülük beillene kínzásnak is: a fejükön üvegpalackokat törnek szét, a hasukra lépve sétálnak át rajtuk, bekötik a szemüket, megkötözik őket, és saját magukat kell kiszabadítaniuk, a homokba fektetik őket, és ki kell bírniuk fekve, hogy egy hullám beterítse őket. Kétségtelen, hogy a kiképzés során olyan eszközöket kapnak a kezükbe, amelyekkel tényleg legyőzhetetlenné válnak, még akkor is, ha valaki hátulról támadna rájuk.

A kiképzők mindig nagydarab férfiak, akik erőfölényben vannak a nőkkel szemben, pont azért, hogy a nők ne a testi erejüket akarják használni, hanem a találékonyságukat. A nők megtanulják, hogyan kell bánni azokkal, akik magasabb szinten állnak, mint ők, hogyan viselkedjenek a főnök jelenlétében, és hogyan legyenek természetesek akkor is, ha épp álcát viselnek. Közben pedig hogyan maradjanak a legkeményebb körülmények között is elegánsak és erkölcsösek.

A kiképzés kínai nyelven folyik, de a nagy világnyelveket is tanulják közben, mert azokra szükség lehet a munkájukhoz. A felderítési órákon meg kell tanulniuk, hogyan szimatolják ki a veszélyt és hogyan mentsék meg a főnököt és családját. A sárban és hideg vízben kúszás napi rutintevékenység a kiképzés alatt. Ha épp az a feladat, akkor 24 órát ébren kell maradniuk. Mondom én, hogy olyan, mint egy kínzótábor.

Kínában jelenleg 317 milliárdos él, ezzel a második legtöbb milliárdost felvonultató ország a világon. Ők pedig jó sok jól fizetett testőrmunkát tudnak adni a kiképzőtáborokból kikerülő testőrnőknek. A legtöbb testőrnő nem álmodozik egy olyan szebb jövőről, amiben nem viszik minden nap vásárra a bőrüket másokért, hogy azok nyugalomban és békében élhessenek. Inkább csak örülnek neki, hogy ilyen lehetőséget kaptak és kiemelkedhetnek a nyomorból, nem akarnak letérni az általuk választott útról.

Best Picture Blog

Exit mobile version