660 ezer forinttal verték át Klárát az üdülési jogot árusító csalók

nlc | 2017. Március 23.
Még mindig szedik áldozataikat az üdülési jogot árusító csalók. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy több százezerrel vagy akár milliós nagyságrendben koppasztják meg a gyanútlan nyugdíjasokat. Klárát 660 ezer forintjától szabadították meg.

Az 58 éves röszkei Klára 2010-ben vásárolt üdülési jogot a zaladi Dobogómajorba 800 ezer forintért. Mindössze egyszer utazott el, ugyanakkor évi 32 ezer forintjába került az üdülő fenntartása. Kapóra jött hát, amikor azt ígérték egy bemutatón, hogy 3 millió 300 ezer forintért eladják az üdülési jogát. Sőt, azt is felajánlották, ha egy éven belül mégsem tudnák eladni, azt a cég maga veszi meg. Egyéb költség címén ugyanakkor előre elkérték az asszonytól a vételár 20 százalékát, 660 ezer forintot.

Klára a Blikknek mesélte, azzal kábították, egy állítólagos orosz cég megvásárolta volna a jogot, de ahhoz az üdülő beleegyézését is be kellett szereznie. Ott azt mondták az asszonynak, amint megkapják a pénzt, az engedélyt  megadják. Keresték a céget, de persze addigra köddé vált.

A csalók többnyire orosz és ukrán álcégek ajánlataira hivatkoznak, miközben tökéletesen tudják, az ingatlanok tulajdonosai nem járulnak hozzá az üdülési jogok eladásához. Mire az átvertek észbe kapnak, a cégeknek nyoma sincs.

Exit mobile version