Ennyire megható poszt még sosem született a petefészekcisztáról

nlc | 2017. Augusztus 14.
Samantha azóta küzd a makacs és fájdalmas cisztákkal, hogy megszületett legkisebb gyermeke. Mostanra odáig jutott, hogy gyűlölni kezdte a testét…

Derék, láb és hasfájdalom… Akinek volt már valaha petefészekcisztája, az pontosan tudja, hogy ezekkel a tünetekkel jelentkezik. Nálam a tompa, cserébe állandó hasfájás volt a nyerő, egy kis zsibbasztó hátfájdalommal megspékelve, ami valahogy mindig akkor kezdődött, amikor a hasfájástól legszívesebben kiszaladtam volna a világból.

És bár már ez is borzasztó volt, mégis semmi volt ahhoz a bénító, késszúrásszerű, nyilalló fájdalomhoz képest, ami akkor jelentkezett, mikor “kipukkadt” a ciszta. Nekem a legnagyabb gyerekökölnyi volt, és még most is jól emlékszem a reakciómra, mikor az orvos diagnosztizált, majd közölte, ha szerencsém van, nem kell megoperálniuk. Szerencsém volt. Magától felszívódott…

Samantha Caracci azonban nem ilyen szerencsés. Mióta világra hozta legkisebb gyermekét, a petefészke újra és újra megtelik kisebb-nagyobb és rendkívül fájdalmas cisztákkal. A Metro.co.uk brit bulvárlap idézi a brit anyukát, aki elárulta, amikor először jelentkeztek nála a derék-, has- és lábfájdalmak, azt hitte, egyszerűen túledzette magát.

A fájdalom néhány nap múlva elviselhetetlenné vált, akkor ment be az ügyeletre, ahol az orvosa közölte vele, hogy a petefészkei és a méhe is tele van cisztákkal. “Hiába távolították el a bal petefészkemet és mindkét petevezetőmet és hiába szedek fogamzásgátlókat, a ciszták 2-3 hetes időközönként újra és újra megjelennek, és pokoli fájdalmasak.

“Néhány hete a kezelőorvosom a jobb petefészkemen talált egy hatalmas foltot. Megkezdtük a kezelését és úgy tűnt, javul az állapotom” – írta legfrissebb Instagram-posztjában Samantha, majd hozzátette, a kínzó fájdalom éppen akkor jelentkezett nála, mikor “randizni” ment volna férjével.

Amikor hazaértünk a kórházból, zokogtam. Tele volt a hócipőm a testemmel, gyűlöltem magam. Csúnyának, sérültnek és összetörtnek éreztem magam. Úgy éreztem, a testem cserbenhagyott engem.” Szerencsére Samantha férje nem így látta a dolgot: ahelyett, hogy ráhagyta volna feleségére, fotót készített róla, hogy megmutathassa, mi mindent tart csodálatosnak rajta.

Leült mellém a képpel, és elkezdte sorolni ezeket a dolgokat. Csajok, azt hiszem, mindannyian megérdemlünk egy ilyen férfit. Egy férfit, aki felemel akkor, mikor a legmélyebben érzed magad, aki, történjen bármi, megvigasztal, és aki végtelen türelemmel hajtogatja neked, hogy úgy vagy számára tökéletes, ahogy vagy!

Olvass még többet a petefészekcisztáról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version