Kétforintos tartozása volt Terikének, durván megalázták

nlc | 2017. November 20.
Kétforintos tartozás miatt nem tölthetett gázt az előre fizetős órájára Boros Mihályné Terike. Az előre fizetős gázórát pont azért találták fel, hogy az előfizetőnek ne legyen tartozása. A kör bezárult.

Az ambrózfalvi Boros Mihályné Terike 7 éve váltott előre fizetős gázórára, hogy még véletlenül se ússzon el a csekkek befizetésével, és hogy ne keletkezzen tartozása. Ennek ellenére legutóbb mégsem engedte a Főgáz, hogy pénzt töltsön a gázóra kártyájára, mert 2 forintos tartozást mutatott ki nála a rendszer.

„Amikor november elején megkaptam a fizetésem, elmentem Tótkomlósra, hogy az ottani nagy boltban feltöltsek 9000 forintot a gázos kártyámra. Nálunk, Ambrózfalván erre nincs lehetőség. Legnagyobb meglepetésemre a tranzakciót elutasította a gázszolgáltató. A pénztáros megismételte a kérést, de újra ez történt. A hiba okaként pedig azt olvastam a kis papíron, hogy »feltöltés a hátralék kiegyenlítése után lehetséges«. De hogy a csudába lett hátralékom, amikor az előrefizetős gázóra lényege pont az, hogy ne keletkezzen hátralék? Majd felrobbantam a dühtől, és rettenetesen szégyelltem is magam, mert ennek az egésznek tanúja volt egy csomó ember, akik a pénztárnál sorban álltak” – mesélte Terike a Délmagyarnak.

„Azt mondták, a kétforintos hátralék úgy keletkezett, hogy még az előző szolgáltatónál befizettem egy 5000 forint feletti összeget csekken, ami hét forintra végződött. A postán a kerekítés szabályai szerint öt forintra végződő összeget fizettettek velem. Miután a Főgáz Zrt. átvett bennünket, fogyasztókat, az a két forint tartozásként került a rendszerbe. Most azonban törölték a tartozást. Azt is mondták, a kétforintos csekket vegyem semmisnek, nem kell befizetnem. A blokkolást pedig azonnali hatállyal feloldották a kártyámon. Csak azt nem értem, hogy ez a kétforintos »rendszerhiba« miért nem derült ki hamarabb. Mondjuk augusztus végén, az előző feltöltésemkor. Amikor szeptember elején kiküldték a számlarészletezőt, azon az szerepelt, hogy a nyilvántartott számlaegyenlegem 0 forint…”

Címlapkép: MTI Fotó – Varga György

Exit mobile version