Három éve még egy ötéves is nehezebb volt a 23 éves lánynál – most másokon segít

nlc | 2018. Február 10.
Azután, hogy legyőzte súlyos anorexiáját, Connie Inglis nagy fába vágta a fejszéjét: a hozzá hasonlóan evési rendellenességben szenvedőknek segít.

Nehéz elhinni, hogy a ma már mosolygós, életvidám és legfőképp átlagos testsúlyú Connie Inglis alig három éve még az életéért küzdött. A fiatal lány alig volt nehezebb, mint egy ötéves gyerek, szondán keresztül táplálták, és annyira gyenge volt, hogy kizárólag kerekesszékkel tudott közlekedni.

A BBC Inside Out című műsorának elmondta, gyógyulása után azért döntött úgy, hogy közösségi oldalán megosztja másokkal a történetét, mert segíteni szeretett volna a hozzá hasonlóknak. „Alapvetően szeretek segíteni másokon, és abban a helyzetben, amiben én is voltam, különösen fontos, hogy az illető érezze, nincs egyedül a szenvedéseivel.”

Connie elárulta, az Instagram-oldalán kizárólag olyan képeket oszt meg, amik a valóságot ábrázolják. „Összehasonlító képek ezek a testemről a betegség alatt és után, nincsenek photoshopolva, filterezve, se máshogy megszerkesztve” – mondja a lány, aki ma már tudja, nem kell mindenkinek mindig úgy kinéznie, mint egy fehérneműmodellnek.

Ám hosszú volt az út odáig, míg Connie rájött erre. A BBC riporterének elárulta, mikor drasztikus fogyókúrába kezdett, csak az volt a célja, hogy leadjon néhány kilót. Álmában se gondolta, hogy néhány évvel később az életéért küzd majd. „A 2015-ös évem volt a legrosszabb, amikor a kilók csak úgy, egymás után olvadtak le rólam. Ez volt az az időszak, mikor a családom kérésére egy specialista kezdett foglalkozni velem. Orrszondán keresztül táplálták, annyira gyenge voltam.”

A fiatal lány beszélt arról is, hogy ebben a kritikus időszakban őszintén nem érdekelte, hogy esetleg meghalhat. „Eljutottam arra a pontra, amikor már a kórház sem volt számomra elég jó. Csak az tett volna boldoggá, ha megáll a szívem. Csak ez elégítette volna ki a bennem tomboló anorexiát. Ebbe utólag belegondolni nagyon ijesztő.”

Exit mobile version