nlc.hu
Életmód

Drasztikus és veszélyes fogyás

65 kilót nyomott, sokallta, ezért leadott 40 kilót egy kínai nő

A drasztikus fogyás súlyos egészségügyi problémákat okozott.

Egy 30 éves, Kínában élő nő lett az ázsiai ország karcsúságmániájának arca (nyilván nem pozitív értelemben), miután egy év alatt 40 kg-ot fogyott, annak ellenére, hogy kezdetben mindössze 65 kg volt.

A meg nem nevezett nő, aki állítólag a kínai Hebei tartományból származik, mindössze 165 cm magas, és több mint 40 kilogrammot fogyott az elmúlt évben, miután az extrém diéta étkezési zavart okozott. Második babája megszületése után döntött egy nagyon szigorú diéta mellett, mivel súlya elérte a 65 kilogrammot. Egy éven belül testsúlyának több mint felét elvesztette, és súlyos egészségügyi problémákkal küzdött. Csak miután rosszul érezte magát, döntött úgy, hogy felkeresi a kórházat.

Hengshui város kórházának orvosai megdöbbenve látták, hogy a nő mindössze 25 kilogrammot nyom. Anorexia nervosát diagnosztizáltak nála, egy súlyos, gyakran halállal végződő étkezési zavart, amely már korábban is súlyosan megviselte az egészségét. Többszervi elégtelenségben, szívelégtelenségben, hajhullásban, gyomor-bélrendszeri problémákban szenvedett, és leállt a menstruációja.

Állapota súlyossága és a figyelmeztetés ellenére, hogy meghalhat, ha nem hajt végre komoly életmódbeli változtatásokat, a nő állítólag visszautasította az ajánlott kezeléseket. Elmondta az orvosoknak, hogy az ételmegvonáson kívül más extrém fogyókúrás módszereket is kipróbált, beleértve a hashajtókat és az akupunktúrát.

 A kínai kultúrában a karcsúságot mindig is a női szépség feltételének tekintették. És persze nemcsak ott, most már a nyugati világban is ez a norma egy ideje – bizonyítják ezt azok a sztárok is, akik felismerhetetlenre fogytak.

 

Sovány nő háta

Anorexia nervosa. Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top