Laktózmentes sós sütik húsvétra

nlc | 2018. Március 26.
Te tudod már, hogy mit sütsz az ünnepi asztalra? Ha még nem, válassz ezek közül a sóssüti-receptek közül.

A laktózérzékenység sok lemondással jár, de szerencsére a laktózmentes termékekkel szinte minden pótolható. Húsvét közeledtével sem kell a speciális diétán lévőknek megalkudniuk, ugyanis számtalan recept áll rendelkezésükre, amelyekkel finomabbnál finomabb ételeket varázsolhatnak az ünnepi asztalra. A sós sütemények népszerűek húsvétkor is, ezért két olyan laktózmentes receptet hoztunk, amelyek igazán finomak. 

Mozzarellás rúd laktózmentesen

A tetejére:

A lisztbe öntsd bele a sót és morzsold össze a margarinnal. Rakd hozzá a tejfölt és a reszelt sajtokat, és gyúrd jól át. Ha van rá időd, pihentesd pár órát, vagy hagyd éjszakára a hűtőben. Ízlés szerint nyújtsd, az átlagos magasság 7-10 mm. A tetejét érdemes megkenni tojással, ám ha nem szeretnéd, nem kötelező. Szórj rá reszelt mozzarellát és (vagy) szezámmagot. 180 fokon, 15-20 percig süsd, de közben azért figyeld, nehogy túlságosan megsüljön.

Mozzarellás pogácsa laktózmentesen

A tetejéhez

A lisztet és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a porélesztőket. Beletesszük a többi hozzávalót is és alaposan összegyúrjuk. Jót tesz a tésztának, ha pihentetjük, ezért érdemes előző este összeállítani. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk a lisztezett munkaasztalon, megkenjük tojással (ez kihagyható), és a tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával. 185 fokon 20-25 percig sütjük.

Exit mobile version