Ezek a szülők senkinek nem mondják meg, hogy fiú vagy lány a gyerekük

nlc | 2018. Április 16.
Zoomer most kétéves.

„Ilyen szép kislány nem járhat úgy, mint egy fiú!” „Te kisfiú vagy, nem babázhatsz!” „Kislányoknak nem illik ilyen mohón enni!” „A fiúk nem sírnak!” – a társadalmi nemi sztereotípiákkal már egy kisgyermek is találkozhat.

Ezért is döntött úgy a utahi Kyl és Brent Myer, hogy senkinek nem árulják el kétéves babájuk nemét, akinek nincs köze hozzá: nagyjából a közvetlen családon és a gyermek orvosán kívül mindenki ebbe a kategóriába tartozik.

A házaspár a „genderkreatív nevelésben” hisz, ami azt jelenti, hogy igyekeznek gyermeküket nem belekényszeríteni a társadalom által előírt nemi szerepekbe. A kis Zoomer neveléséről szóló blogjukban Kyl így írt:

„A neme semmit nem mond el a gyerekünk személyiségéről, temperamentumáról, kedvenc színéről, ételéről, humorérzékéről vagy bármi más különlegességéről. Mintha csak annyit mondanánk, hogy két karja van.”

A család azonban tisztában van vele, hogy a totyogó előbb-utóbb, valószínűleg 3-4 éves kora körül választ majd magának nemet, és hangsúlyozzák, hogy ha majd Zoomer ezt szeretné, nem fogják megtiltani, hogy kifejezze a preferenciáját.

„Egyszerűen nem hiszünk abban, hogy a mi tisztünk lenne ezt eldönteni helyette. Ha senkinek nem mondjuk el a nemét, és genderkreatív módon kezeljük, Z szabadon kialakíthatja a saját identitását, és nem kell foglalkozni a társadalmi elvárásokkal vagy a hagyományos nemi normákkal.”

Annyi azonban a fotók alapján bizonyosnak látszik, hogy Zoomer boldog, egészséges kisgyerek.

Forrás: The Sun

Kiemelt képünk: Instagram/@raisingzoomer

Exit mobile version