Ceglédberceli tragédia: korábban is okozott már súlyos balesetet a videózó sofőr

nlc | 2018. Május 24.
Korábban is okozott már súlyos balesetet az a sofőr, aki miatt 9 ember vesztette életét a ceglédberceli balesetben.

Nem ez volt az első komolyabb balesete a 38 éves Peter K.-nak, aki azt a vendégmunkásokat szállító kisbuszt vezette, amelyik frontális balesetet szenvedett a 4-es úton Ceglédbercel közelében szerdán.

A Blikk kiderítette, hogy K. pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amiben két nő utazott. A kocsi sofőrje kómába esett, a másikuk súlyosan megsérült, de a férfi csak pénzbírságot kapott.

Ütközésben összetört kisbusz (j) Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A román rendszámú kisbusz egy homokot szállító teherautóval (b) ütközött össze, a benne ülő kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a balesetben. A teherautó sofőrje megsérült – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Korábban beszámoltunk arról, hogy a 9 halálos áldozattal járó balesetet az okozta, hogy Peter K. épp élőben közvetítette az utat a Facebookon, miközben belekezdett a halálos előzésbe. Állítólag épp a hozzászólásokat olvasta, amikor frontálisan ütköztek a homokszállító dömperrel.

A Blikk megemlíti, hogy Romániában az élelmes sofőrök az amúgy közösségi alapú telekocsi szolgáltatásból csinálnak pénzt, sokszor kialvatlanul, utasokkal teli mikrobuszaikkal járják Európa útjait.

Exit mobile version