Saját testén mutatta be a bevállalós fitneszblogger, mit jelentett a „tökéletes test” az elmúlt évszázadokban

Esvé | 2018. November 29.
Éveken keresztül azért edzettél, hogy vékony combod és lapos hasad legyen? Késő. Nem tudtad? Ma már a keskeny csípő és a nagy fenék a menő.

Amikor már napjában többször is találkozott azzal a kérdéssel, hogy „de mégis milyen a tökéletes test?”, az amerikai fitneszblogger, Cassey Ho megelégelte a dolgot. Úttörő és nem mellesleg nagyon bátor projektbe kezdett, hogy látványos és mindenki számára érthető módon bizonyítsa be: olyan, hogy tökéletes test, nem létezik.

Miért is kéne a testünket ugyanúgy kezelnünk, mint a ruhadarabjainkat? A mellek mostanra kimentek a divatból, helyette a fenék a menő? Ez abszurd és veszélyes. Nem változtathatjuk a testünket kétpercenként úgy, mint a ruhatárunkat” – mondja Ho, aki vállalta, hogy a saját testén mutatja meg a Photoshop segítségével, hogyan változott a „tökéletes testről” alkotott képünk az évszázadok során.

A 2010-es évek közepétől 2018-ig: a nagy fenék, a keskeny csípő és a telt ajkak a menők.

 

A kilencvenes évek és a 2000-es évek között: a nagy mellek, a lapos has és a vékony combok határozták meg a tökéletes testről alkotott képet.

Kép forrása: Instagram

A kilencvenes évek eleje: a kifutókat és a magazinok címoldalait a szuper vékony lányok uralják.

Kép forrása: Instagram

1950-es évek: ebben az évtizedben jelent meg a Playboy magazin első száma, és ekkor készült az első Barbie baba is. A tökéletes test homokóra alakú, a nőket arra biztatják, hogy szedjenek súlynövelő tablettákat, hogy minél jobban hasonlítsanak az Elizabeth Taylor által ideálisnak kimondott 90-60-90-es méretre.

Kép forrása: Instagram

1920-as évek: a fiús, androgün és fiatalos külső számít tökéletesnek.

Kép forrása: Instagram

1400–1700: a kor, amikor a kerek idomok a jóltápláltság és ezzel együtt a gazdagság szinonimájának számítottak. A kor szépségideáljának kerek hasa, széles csípője és almaalakja volt, a kor közvélekedése szerint csak azok a nők voltak soványak, akik egyben szegények is voltak.

Kép forrása: Instagram

 

Exit mobile version