Vérbeli karácsonyváró recept: mandulás mascarponegolyók Baileys-öntettel

nlc | 2018. December 10.
Különleges karácsonyváró recept: könnyen elkészíthető gombócok egy isteni, baileyses karamellöntettel. Mutatjuk, hogy csináld!

Te már elkezdtél gondolkozni az ünnepi menün? És a süteményeken? Segítünk egy isteni finom és különleges recepttel!

Mandulás mascarponegolyók

Hozzávalók:

A mandulás bevonathoz:

Az öntethez:

Az öntethez a cukrot egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegítjük. Ahogy elkezd olvadni, karamellizálódik a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így haladunk szépen, míg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábaskában felforrósítjuk a tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha szépen karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat, a krémlikőrt, és hűlni hagyjuk.

A mandulát száraz serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, sűrűn rázogatva pár perc alatt megpirítjuk, majd rászórjuk a porcukrot, és hagyjuk, hogy karamellizálódjon. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd felaprítjuk.

A gombócokhoz a Szarvasi mascarponét egy tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a krémlikőrt és a darált kekszet, és összekeverjük. Hűtőben pihentetjük fél-1 órát, majd gombócokat formázunk belőle. A gombócokat megforgatjuk a karamellizált mandulában, és a baileyses karamellöntettel tálaljuk.

Exit mobile version