Nagycsaládosok autótámogatása: így kaphatod meg a 2,5 milliót

MTI | 2019. Március 12.
A 2,5 millió forintos támogatást nem kell előre kifizetni, de az autót 3 évig nem lehet eladni.

Július elsejétől kaphatnak legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához – közölte Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ezek a támogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

A kedvezményes autóvásárlást a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) javaslatára vezetik be. Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról beszélt, hogy a hétszemélyes gépkocsi a nagycsaládosoknak nem „luxuseszköz”. Enélkül vidéken nehéz boldogulniuk, és már a háromgyerekeseknek is gondot okozhat az ötszemélyes autóba három gyerekülést betenni.

Közölte, a szervezet 12 500 tagcsaládjának 93 százaléka rendelkezik autóval, 70 százalékuknak pedig 10 évnél idősebb gépkocsija van, így ők most lehetőséget kapnak arra, hogy környezetkímélőbb és biztonságosabb autót vásárolhassanak.

A támogatás igényléséhez igazolást kell kérni a jogosultságról a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain vagy a kormányablakokban, ezután hat hónap áll rendelkezésre, hogy megkössék az adásvételi szerződést.

Késedelmi kamattal kell visszafizetni a támogatást,

Exit mobile version