27 percig volt halott egy nő, azt mondja, látta a mennyországot

Határ Nóra | 2019. Június 25.
„Tényleg létezik” – írta egy papírra, miután magához tért.

A phoenixi Tina Hines szíve 2018 februárjában állt meg. Amikor rohamot kapott, éppen kirándulni készült a férjével. A férje volt az, aki szívmasszázst alkalmazott rajta, amíg a mentőket várta. Hines szíve azonban ez alatt az idő alatt is megállt. A mentőkocsiban aztán további hat alkalommal élesztették újra a mentősök. Összesen 27 percen át nem dobogott a szíve.

A kórházban intubálták, de nem sokkal később föleszmélt, majd tollat és papírt kért az ágya mellett állóktól. Nehezen kivehető betűkkel annyit írt a papírra, „tényleg létezik”. Mikor megkérdezték tőle, mi létezik, felfelé bólintott. Később, felépülése után Hines azt nyilatkozta az AZfamily.com weboldalnak, hogy annak, amit abban a 27 percben látott, csodálatosan élénk színei voltak. Hozzátette, hogy egy emberi alakot is látni vélt, aki szerinte nem lehetett más, csak Jézus Krisztus.

Összesen 27 percig volt halott a nő (fotó: iStock)

Bár Tina Hines halálközeli élményének spirituális tartalmát senki nem akarja elvitatni, a tudósoknak azért van egy másik lehetséges magyarázatuk is a nő által is megtapasztalt jelenségekre. A Michigani Egyetem 2013-as, patkányokon végzett kutatása szerint közvetlenül a halál beállta előtt az agyi tevékenység aktívabb, mint a legtöbb ébren töltött percünkben. Egy másik egyetem kutatója szerint a halálközeli élmény során „látott” fényjelenségeket az intenzív agyi tevékenység okozhatja.

(LADbible)

Exit mobile version