nlc.hu
Életmód

Lelombozó halálközeli élmény

Sokakat lelombozó élménnyel tért vissza a halálból a férfi, akinek 90 percig nem vert a szíve

A már 90 perce halott férfi kiábrándító és reménygyilkos részleteket árult el, mit látott az újraélesztéskor.

Alistair Blake 90 percig klinikailag halott volt, mielőtt sikeresen újraélesztették. A férfinek 2019 elején állt meg a szíve, amikor a felesége, Melina mellett aludt ausztrál otthonukban. A feleség megpróbálta újraéleszteni a férjét, miközben a mentőket várta. Miután megérkeztek, 20 percig próbálták ők is újraéleszteni Alistairt, de nem jártak sikerrel.

A kórházba érve az orvosok több mint egy órán át defibrillátorral folytatták a procedúrát, majd 90 perc után végre megtalálták a pulzusát.

A 61 éves férfi így nyilatkozott: „Technikailag 90 percig halott voltam. Szombat este lefeküdtem – és a következő dolog, amire emlékszem, az volt, hogy csütörtök reggel egy ágyon ébredtem fel, amit az intenzív osztályról épp a szívosztályra toltak.”

Sokan kérdezték tőle, de semmit nem látott, se alagutat, se erős fényt. Az emberek ugyanis ahhoz szoktak, hogy spirituális élményekkel tarkított egy-egy halálközeli élmény, találkozhatunk istennel, meglátjuk a túlvilágot. Ám ez nem jelenti azt, hogy a halálközeli élmény ne változtatta volna meg őt. „Teljesen másképp közelítem meg az életet. Csökkentettem a munkaóráim számát, próbálok többet kapcsolódni a családdal és a barátokkal. Az étkezési szokásaim is megváltoztak. Egészségesebben táplálkozom, és többet sportolok. Persze ha menned kell, akkor menni fogsz. Ha megtörténik, akkor meg fog történni” – vonta le a bölcs következtetést a férfi.

defibrillátor a mellkason

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top