Túlélőcsomag fesztiválra – Mutatjuk, mit pakolj egy többnapos óriásbuliba

nlc | 2019. Július 03.
Egy nyári fesztiválra a legfontosabb alapfelszerelés egy jó napszemüveg, egy strapabíró cipő, egy csinos bikini és egy „vastag” bankkártya. Azért nem árt, ha ezen felül is van nálad még néhány dolog – persze minél kevesebb, annál jobb! Összeírtunk neked egy alaplistát, amivel akár egy egyhetes, eget-földet rázó zenei buli is gond nélkül abszolválható.

Alaptétel, hogy fesztiválozni a lehető legkevesebb csomaggal indulj el azért, hogy szó szerint is minél kevesebb gond és súly nehezedjen a vállaidra. Íme, a minimális csomag, ami egy kis hátizsákba is elfér.

Beindult a nyári fesztiválszezon (fotó: istockphoto.com)

Fehérnemű – ebből nem kell minden napra kettőt becsomagolnod, sőt elég kevesebb is, mint ahány napig tart maga a fesztivál. Egy magára valamit is adó parti helyszínen ugyanis biztosan lesz rá lehetőséged, hogy a használt fehérneműt kiöblítsd. A nyári nap pedig pillanatok alatt meg fogja szárítani.

Cipő – két pár lábbelivel tanácsos nekivágni a bulizásnak. Legyen egy könnyű, de erős szandálod, ami a hőségben tesz majd jó szolgálatot, és nem sajnálod, ha esetleg sáros, poros lesz. Ezen felül kell egy strapabíró sportcipő is, amiben a hidegebb napokat vészeled át. Ez utóbbira az utazás és a fesztivál környékére tett kiruccanások során is szükséged lesz, hiszen sokkal kényelmesebb és biztonságosabb ebben gyalogolni.

Tisztálkodószerek, higiénia, elsősegély – ne vidd magaddal a samponos és tusfürdős flakonokat. Elég, ha egy kisebb tégelybe annyit öntesz belőlük, amennyire a fesztivál napjai alatt szükséged lesz, ezzel sok helyet spórolsz. Ezen felül természetesen legyen fogkeféd, fogkrémed, papír zsebkendőd, nedvesítő tisztítókendőd, fertőtlenítő kézmosó zseléd – ez nagyon hasznos lesz majd! –, körömcsipeszed, valamit eü papírod. Ne feledkezz meg a gyógyszereidről, és pakolj be sebtapaszt, fertőtlenítőt, kötözőszert és egy spulni fáslit is.

Kalap – az egyik legfontosabb kellék, hiszen a tűző napon megvéd a napszúrástól. Nem mindegy, hogy miből készült a fejfedő: bár egy malomkeréknyi szalmakalap szexi és trendi viselet, ez esetben sokkal praktikusabb, ha olyan, összehajtogatható és mosható darabot csomagolsz be, amit UV álló vászonból gyártottak – ez ugyanis megóvja a fejed és arcod is a leégéstől, ha pedig már a hőguta kerülget a kánikulában, akkor bevizezheted, és felteheted hűsítőnek a kobakodra.

Poncho, kaftán vagy kimonó – igen praktikus darabok ezek, hiszen nem csak a hűvös estéken tartanak majd melegen, de pokrócként is jó szolgálatot tehetnek. Sűrűbb szövésű darabot válassz, mert a kézműves – és ezért általában drágább – horgolt és kötött ponchók egyrészt terjedelmesebbek és nagyobb helyet foglalnak a táskában, másrészt a szálaikba könnyebben belekapaszkodnak a fűszálak, ágak, az övek csatjai és hasonló dolgok, amitől idő előtt tönkremegy.

Kiegészítők – a leghasznosabb kiegészítők a következők: egy kis bicska, biztosítótű, cérna és tű, néhány méter erős, de vékony kötél. Ha nincs extrém helyzet, ezekkel gond nélkül megoldható egy 6-7 napos fesztivál.

Ennél sokkal kisebb táskával is megoldható egy óriásbuli, ha okosan csomagolsz (fotó: istockphoto.com)

Esőköpeny – egy bokáig érő, ujjatlan, bő darab a legideálisabb választás a fesztiválokhoz. Ez alatt kényelmesen vehetsz melegebb, vastagabb ruhát és egy hátizsákot is akár. Végszükség esetén mini sátorként is megállja a helyét.

Bikini és fürdőruha – két darabot érdemes ebből is magaddal vinned: az egyik napozáshoz, a másik úszáshoz kell. Azt se feledd, hogy még hőségben is javasolt a nedves dresszt azonnal szárazra cserélni fürdés után, hogy elkerüld a felfázást.

Övtáska – nem túl trendi manapság, de annál praktikusabb az övtáska. Ez ugyanis nem csúszik le a válladról, nem esik ki a zsebedből, és nem lehet észrevétlenül elvenni tőled. Nem kell nagyot választanod, elég egy tenyérnyi darab, amibe beleférnek az irataid és a bankkártyád.

Sátor, hálózsák – a mi tanácsunk, hogy ezeket ne cipeld magaddal. Ha megoldható, inkább battyogj be a bankkártyáddal a helyszínen vagy annak közelében egy üzletbe, és vásárold meg ott ezt a két fontos dolgot, majd a buli végén add el őket valakinek. Ma már egy kétszemélyes, gyors kioldású sátor és egy egyszerűbb hálózsák egész olcsón megúszható, és ha a végén el tudod adni, nem lesz rajta sok veszteséged sem. Ha nem akadna vevőd, akkor egyszerűen hazacipeled.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version