Golden Granet pékáruk és húshelyettesítők – Segítség az egészséget keresőknek

nlc | 2019. November 26.
Hátfájdalom, fejfájás, emésztésbeli diszkomfort érzet, gyakori gyulladás a szervezetben: sokan érzik, hogy egyik tünetből a másik következik. Sorra veszik a vény nélküli szereket a patikában, de biztos ez a helyes út?! Érdemes elgondolkozni azon, hogy étkezési szokásaink, életmódunk is okozhatják ezeket a panaszokat.

Kasza Sándor, a Golden Granet cég tulajdonosa is úgy érzi, olyan sok allergiánk, keresztallergiánk van, amivel már szinte nem is tudunk hova fordulni.

„Évekkel ezelőtt egy rádióműsorban hallottam, hogy a tej is felerősítheti a parlagfű allergiámat. Megdöbbentem, mert korábban nekem ezt senki nem mondta. Ha nem iszom tejet, enyhébbek lesznek a tüneteim? Kipróbáltam, és bejött, és a témában elmerülve egy életmódváltás indult el.”

Figyeljünk a szervezetünk jelzéseire (Fotó: Pexels.com)

 

Sándort a saját tapasztalata buzdította a vállalkozás elindításához. Egy hátfájással érkezett a gerincklinikára, ahol megerősítették azt, hogyha gyulladás van a bélrendszerében, akkor az az egész nyálkahártyáját beduzzasztja. Az arcüreggyulladás kivetülhet a nyakszirtre, a hátra is. Megdöbbent attól, hogy a glutén- és laktózallergia miatt lehet nem csak refluxa, de nyak és hátfájása is, sőt, arcüreggyulladása is. Nem értette, hogy miért nem mondta neki ezt eddig senki, miközben ezt teljesen átlagos információként kezelték a klinika orvosai.
Legtöbb barátja aki hasonló problémával küzd napi szinten szedi a tablettákat, de Ő nem elégedett meg azzal, hogy innentől kezdve élete végéig gyógyszereket szed, hanem valódi megoldást keresett egy valódi problémára. Ha ő ezzel küzd, akkor hányan lehetnek még az országban, akiket szintén ezek a problémák gyötörnek? Miért elégszünk meg a tünetek elnyomásával, ahelyett, hogy megszüntetnénk a kiváltó okokat?
Tűzoltás helyett tűzvédelem!

A környezeti hatások elemzése és az étkezéssel-életvitellel kapcsolatos felfedezések egy olyan irányvonalat jelöltek ki, mely szerint a hosszú, egészséges élet alapköve az életmódban és az étkezésben keresendő. Fontos a magas rost-, vitamin-, és antioxidáns-tartalom, és figyelni kell a szervezet jelzéseit és bizonyos jelek esetén allergén vizsgálatra elmenni, majd elhagyni az allergizáló alapanyagokat.

Életmódváltással, rendszeres étkezéssel, tornával vagy jógával, az ételek helyes megválasztásával sokat segíthetünk magunknak, szervezetünknek. Ha kialakítunk egy egészséges táplálkozást, megtisztítjuk a szervezetünket legalább a főbb allergénektől (glutén, tej, tojásfehérje), hamar komoly eredményeket érhetünk el a komfortérzetünk javításában: energikusabbak, egészségesebbek leszünk.

Rengeteg őshonos gabona létezik, érdemes megismernünk őket! (fotó: Pixabay.com)

Köles, amaránt, kender, hajdina és többfajta rizs áll a rendelkezésünkre: mindegyikből fantasztikusan finom ételeket készíthetünk otthon is egy kis előkészülettel és csipetnyi fantáziával. Hívhatjuk ezeket az egészséges élelmiszereket akár superfoodnak is: ezek a növények pont azok, amik a legtöbbet teszik az egészségünkért, a legjobbat adják nekünk.

Pár szó a kiváltó okokról

Nem kell messzire mennünk időben: az 1970-es évek előtt világszinten hosszú szárú búzafajtákat termeltek, ezt váltották a sokkal nagyobb termésátlagot hozó rövidebb szárú búzák. Ezzel egy időben világszinten monokultúrák alakultak ki, nagyobb hatékonysággal termeltek olcsóbb élelmiszert, ekkor kezdett minden sarkon pékség nyílni, és elkezdtük leterhelni a szervezetünket a rengeteg gluténnel. De fontos még hozzátenni, hogy a modernebb, nagy hozamú búzafajták beltartalmi értéke sem olyan már, mint régen.

Negyvenéves korunkra egyszerűen elhasználjuk a szervezetünket. Túlterheljük, nem figyelünk oda a táplálkozásunkra, és mire középkorúak leszünk, a szervezetünk elfárad, egyre több jelzést ad. Az ideális az lenne, ha megelőznénk ezeket a gondokat.

Az egészséges étkezés lényege egyszerű: minél több kiváló minőségű, hasznos tápanyagot vigyünk a szervezetünkbe.

Ha sok zöldséget, gyümölcsöt, gluténmentes gabonát eszünk, akkor nem fogunk éhezni, sőt kisebb adag is teljes étkezést nyújt, a jóllakottság érzését kelti ugyanúgy, de nem tompít, nem puffaszt evés után.

A tápláló, egészséges ételeket válasszuk! (Fotó: Pexels.com)

A gluténmentes termékeket ma már nemcsak azok választják, akik cöliákia miatt nem fogyaszthatnak gluténtartalmú ételeket, hanem azok is, akik tudatosan figyelnek arra, hogy mit visznek be a szervezetükbe és mit tesznek a család asztalára. A sok allergén összetevőn túl az egyéb adalékanyagok és tartósítószerek is gondot okozhatnak a szervezetben, különösen a fejlődő szervezetben, a gyerekeknél. A Golden Granet termékek alapanyagainak a kiválasztásánál gondosan ügyeltek arra, hogy csak a legjobb minőségű alapanyagok kerüljenek a termékekbe és ami külön kihívást jelentett, hogy legyen ugyanolyan finomak vagy finomabbak mint nem mentes társaik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Golden Granet Kakaós csiga, a  Köleses kenyér és a Happy Burger is Mentes-M díjat, a Napraforgómagos-snidlinges mini zsemle pedig SIRHA-díjat nyert, de a vásárlók többsége mégsem érzékenység okán, hanem az íz miatt választja a termékeket!

www.goldengranet.com
Viszonteladók jelentkezését várjuk!

Exit mobile version