Amerikai tudósok szerint a banánhéjevés nagyban hozzásegítheti a súlyfelesleggel küzdő embereket a fogyáshoz – írja a Fox News.
A trópusi gyümölcsöt régóta dicsérik magas káliumtartalma miatt, de egy dietetikus szerint nemcsak a húsa, hanem a héja is egészséges.
Susie Burrel szerint a banánhéjevés javítja az alvás minőségét, szebbé teszi a bőrt, és a fogyásban is segít. „Legalább 10 százalékkal növeli a szervezet rostanyagtartalmát, mert nagyon sok hasznos rost van a banánhéjban. Legalább 20 százalékkal több B6-vitamint, 20 százalékkal több C-vitamint, rengeteg káliumot, illetve magnéziumot visz be a szervezetébe az, aki banánhéjat eszik” – mondta az elismert dietetikus.
Burrel szerint a banánhéjat számtalan különböző módon el lehet készíteni: beletehetjük smoothie-ba, süteményekbe vagy akár currybe is. „A főzés meglágyítja a héjat, ami egyszerűbbé teszi a tápanyagok beépítését” – írja a blogján.