nlc.hu
Életmód

Gigahízás lett a diétázásból

5 kilót akart fogyni, ehelyett 24-et hízott az influenszer

Saját testén tapasztalta meg a divatdiéták romboló hatását.

Jerkovics Bogi kipróbált egy divatdiétát, ám hízás lett a vége. Ennek ellenére nem adta fel és mára már szakmájává vált a tudatos táplálkozás. A Tények Pluszban mesélt a kálváriájáról.

Jerkovics Bogi,

Jerkovics Bogi mára már leszámolt a pluszkilókkal – Forrás: TV2 / Tények Plusz

“70 kilóval kezdtem el a diétát és 62-nél álltam meg, majd 86-ra híztam vissza. Borzalmas volt, lelkileg nagyon megterhelő. Bulémiával is küzdöttem akkor” – elevenítette fel Bogi, aki a saját testén tapasztalta meg a divatdiéták romboló hatását. Túlsúlyra túlsúlyt halmozott, ezzel pedig testi és lelki megbetegedéseket okozott magának. “Egy divatdiétába bocsátkoztam, ahol tulajdonképpen egy nagyon gyors fogyást szerettem volna elérni. 5 kilót szerettem volna leadni, de 8 lett ebből, és amilyen gyorsan lement, olyan gyorsan vissza is jött a felesleg, ugyanis 24 kilót híztam 2 és fél-3 hónapon belül” – mondta el.

Az influenszert lelkileg is nagyon megviselte ez az időszak, olyannyira, hogy amikor sikerült kilábalnia helyzetből egy nagyon fontos döntést hozott: szakmájává is vált ez, holisztikus táplálkozási tanácsadó lett. “Pontosan amiatt, ami velem történt, döntöttem el azt, hogy azokat az embereket fogom  segíteni, akik szeretnének súlyt csökkenteni, ételérzékenységük van, diétáznának, de jó módszerrel szeretnék csinálni, ami tartós lesz” – indokolta.

A Tények Plusznak nyilatkozó Antal Emese, dietetikus elárulta, mi lehet a probléma ezekkel a divatdiétákkal: „Ha hirtelen például a szénhidrátot nagyon lecsökkentjük, és hirtelen ezáltal az energiamennyiséget, a kalóriamennyiséget is nagyon lecsökkentjük, akkor akár jojózásba is átmehetünk. Tehát az alapanyagcsere alá megyünk, és ezáltal a szervezet egy védekező reakcióba kezd”.

 

Bogi mára már büszke a testére és most másoknak is segít a helyesebb táplálkozásban. Különösen figyel a hozzávalókra, ugyanis a divatdiéta nemcsak súlyfelesleget, hanem betegségeket is okozott neki: inzulinrezisztenciája és több különböző ételérzékenysége is lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top